FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 12. prosinca

Autor: vkla
ZAGREB, 11. prosinca 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 12. prosinca.

DEN HAAG - Haški sud (ICTY) izriče presudu pomoćniku bivšeg zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića za obavještajno-sigurnosna pitanja generalu Zdravku Tolimiru optuženom za genocid u Srebrenici. Tolimir je optužen za genocid, udruživanje radi počinjenja genocida, istrebljenje, ubojstva, progon, prisilno premještanje i deportaciju muslimana iz Srebrenice i Žepe od srpnja do studenoga 1995.

Prema optužnici snage bosanskih Srba u srpnju 1995. ubile su oko sedam tisuća muslimanskih muškaraca iz Srebrenice a taj je zločin isplanirala i ostvarila sigurnosno-obavještajna uprava glavnog stožera Vojske Republike Srpske kojoj je na čelu bio general Tolimir.

BRUXELLES - Hrvatski će predstavnici u statusu promatrača nazočiti 485. Plenarnoj sjednici Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EESC), tijela koje okuplja različite gospodarske, socijalne i građanske sudionike koji čine organizirano civilno društvo i daje im priliku za konzultacije, informacije i dijalog na kojem mogu izraziti svoja stajališta. EESC postoji od samih početaka onoga što se danas naziva Europskom unijom - osnovan je 1957. potpisivanjem Rimskog ugovora. To je forum koji pridonosi jačanju demokratskog legitimiteta i učinkovitosti EU-a tako što omogućuje organizacijama civilnog društva iz zemalja članica izražavanje stajališta na europskoj razini.

Dežurni:

Noć: Neven Leskovar

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Damir Hainski

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvk ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙