FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak 29. studenoga

Autor: djan
ZAGREB, 29. studenog 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 29. studenoga:

DEN HAAG - Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) objavit će presudu protiv bivšeg kosovskog premijera Ramusha Haradinaja i još dvojice zapovjednika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK). Radi se o ponovljenom suđenju zbog sumnji da je tijekom prvog procesa došlo do nezakonitih pritisaka na svjedoke. Haradinaj i njegovi suradnici Lahi Brahimaj i Idriz Balaj optuženi su za zločine koje su počinile kosovske snage u logoru Jablanici. Prvostupanjsko je vijeće u travnju 2008. Haradinaja i Balaja oslobodilo optužbi dok je Brahimaja osudilo na šest godina zatvora. Žalbeno je vijeće nakon toga naredilo djelomično ponavljanje postupka po šest točaka optužnice koje se odnose na ubojstva i zlostavljanja u logoru u Jablanici jer je zaključilo da je suđenje okončano prije nego su izvedeni svi svjedoci te kako je dio njih bio izložen pritiscima.

NEW YORK - Opća skupština UN-a glasovat će o prijedlogu da se Palestina proglasi promatračkom državom nečlanicom UN-a. Tome se protive Izrael i Sjedinjene Države, ali kako u Općoj skupštini ne postoji pravo veta pretpostavlja se da će Palestinci dobiti potporu većine. Za to im trebaju glasovi 97 od 193 članice UN-a. Prođe li prijedlog, bit će to povijesni trenutak za palestinske vlasti.

KAIRO - Egipatski predsjednik Mohamed Mursi, suočen sa širokim javnim i institucionalnim nezadovoljstvom zbog jednostranog proširenja svojih ovlasti, najavio je obraćanje naciji.

Dežurni urednici:

Noć: Domagoj Janković

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙