FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: ZEW indeks oraspoložio američke investitore

Autor: scvi
NEW YORK, 11. prosinca 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su ojačali nakon neočekivano snažnog rasta njemačkog ZEW indeksa te uoči redovitog zasjedanja Feda.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 13,00 sati u plusu 26 bodova, a tehnološki Nasdaq 6 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 3 boda te je bio iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Nedostatak napretka u pregovorima o američkom proračunu u Washingtonu investitore zadnjih tjedana drži na oprezu. Iako mnogi očekuju da će dogovor biti postignut, nisu skloni rizičnijim ulaganjima.

Međutim, danas ih je ponešto ohrabrilo ZEW indeks gospodarske optimističnosti, koji je u prosincu snažno porastao, za 22,6 bodova, na 6,9 bodova, ušavši po prvi puta od svibnja u pozitivno područje.

Nadalje, Fed danas započinje svoje redovito 2-dnevno zasjedanje. Očekuje se da će američka središnja banka radi najaviti novu rundu otkupa trezorskih zapisa, te time zamijeniti 'operaciju twist', koja traje do kraja godine.

Nove smjernice investitorima će dati objava podatka o američkoj vanjskotrgovinskoj razmjeni u prosincu i zalihe veleprodavatelja.

S objavom ZEW indeksa, i na europskim burzama najvažniji indeksi nadoknadili su jutrošnje blage gubitke, te je trenutno londonski Ftse u plusu 0,16 posto, frankfurtski DAX 0,55 posto a pariški CAC 0,63 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙