FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Smotra 120 dobrovoljaca civilne zaštite u podnožju Sljemena

Autor: dber
ZAGREB, 8. prosinca 2012. (Hina) - Specijalističke postrojbe civilne zaštite Grada Zagreba za spašavanje iz ruševina danas su po snježnom nevremenu obavile smotru u podnožju Medvednice, a na zbornom mjestu, donjoj postaji žičare Sljeme, okupilo se 120 dobrovoljaca iz dvaju timova, izvijestili su danas iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Riječ je o dobrovoljcima iz redova dobrovoljnih vatrogasaca, gorske službe spašavanja, speleologa, radioamatera i vodiča potražnih pasa koji su prošli obuku i imaju specifična znanja i vještine za spašavanje iz ruševina. Specijalističku postrojbu čini 13 timova sa 500 dobrovoljaca i ustrojeni su prema međunarodnim USAR (Urban Search and Rescue) modulima, a danas su smotrirana dva tima od 120 pripadnika specijalističke postrojbe, koji su se prvi put okupili i postrojili na svom zbornom mjestu.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama formirao je i obučio takvu postrojbu kako bi u slučaju velike elementarne nepogode, razornog potresa u Zagrebu, bila spremna i imala potrebne vještine za spašavanje. Njeni timovi su raspoređeni na četiri zborna mjesta i u slučaju potrebe, bez posebnog naloga ili poziva, timovi se okupljaju po zbornim mjestima i spremni su za izlazak na teren.

Iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama priopćuju da je na taj taj način u Zagrebu postignuta puna operativnost specijalističkih timova civilne zaštite te napominju da je Grad Zagreb jedini u Hrvatskoj koji je obučio i formirao toliki broj timova civilne zaštite za spašavanje iz ruševina.

(Hina) xbdj ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙