FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazum o izbornoj suradnji SDP-a, HNS-a i HSU-a u Karlovačkoj županiji

Autor: vhor
KARLOVAC, 6. prosinca 2012. (Hina) - Predsjednici karlovačkih županijskih organizacija SDP-a, HNS-a i HSU-a potpisali su danas sporazum o suradnji na lokalnim izborima i o zajedničkom upravljanju Karlovačkom županijom.

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Ivan Vuković rekao je kako su te stranke sličnog svjetonazora te da uspješno surađuju i na državnoj razini, što će se u punoj mjeri vidjeti nakon isteka četverogodišnjega mandata.

Na pitanje je li potpisivanje sporazuma u nazočnosti većeg broja stranačkih dužnosnika triju stranaka i pred novinarima upriličeno da bi se demantirao župan Ivan Vučić (HDZ), koji je prošlog tjedna pri potpisivanju koalicijske suradnje HDZ-a i HSS-a najavio da će se mnogi iznenaditi "kad im uskoro pristupi i netko iz Kukuriku koalicije", Vuković je odgovorio kako ga "nije briga što govori i radi Vučić".

"Mi radimo svojom glavom. Naša programska opredjeljenja predstavit ćemo naknadno jer naši timovi sada rade na strategiji razvoja Karlovačke županije do 2020. godine", rekao je Vuković i dodao da će se i sporazumi po gradovima i općinama "potpisivati naknadno jer je suradnja političkih subjekata na terenu od Slunja do Ozlja različita".

Na novinarsko pitanje je li pregovarao s HDZ-om o suradnji na županijskoj razini, predsjednik HSU-a Božidar Radečić odgovorio je kako je "razgovora bilo, ali pokušaj je jedno, a potpis na sporazum drugo".

"Umirovljenici su svoj interes našli u ovoj koaliciji sa SDP-om i HNS-om jer umirovljenici kao biračko tijelo HSU-a osiromašuju sustavno već dvadeset godina, a u ovoj će se koaliciji učiniti sve što bude moguće na lokalnoj razini da njihova egzistencijalna pitanja budu bolja", istaknuo je Radečić.

Predsjednik Županijske organizacije HNS-a Mile Bionda rekao je kako ta koalicija ima cilj nakon 20 godina promijeniti vlast HDZ-a u Karlovačkoj županiji.

Tu koaliciju "čine ljudi čestitog obraza i dali smo si cilj da stvorimu čvrstu osnovu za promjene na bolje", istaknuo je.

(Hina) xvhor ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙