FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koalicija SDP-a i osam stranaka

Autor: ssis
SISAK, 27. studenog 2012. (Hina) - Nakon potpisivanja Koalicijskog sporazuma o zajedničkom nastupu na izborima za Županijsku skupštinu i nositelje izvršne županijske vlasti, s mnogo optimizma u predizbornu se kampanju uključuje koalicija devet političkih stranaka Sisačko-moslavačke županije.

Županijski SDP s predsjednicom i županicom Marinom Lovrić Merzel, okupio je dosadašnje partnere, Hrvatsku narodnu stranku, Demokratsku stranku umirovljenika, Stranku demokratske akcije Hrvatske i Socijalističku partiju Hrvatske, ali i nove koalicijske partnere Hrvatsku socijalno-liberalnu stranku, Hrvatsku stranku umirovljenika, Autohtonu hrvatsku seljačku stranku i Hrvatsku demokratsku regionalnu stranku, pa je to sada najveća predizborna koalicija u Hrvatskoj.

Uz Marinu Lovrić Merzel, sporazum su potpisali i drugi županijski čelnici stranaka, Ivan Nekvapil (HNS), Dubravko Obadić (HSLS), Emil Franjević (HSU), Milivoj Tičarić (DSU), Đuro Belovarić (AHSS), Rajko Mladenović (HDRS), Šaban Kadrić (SDAH) i Milan Bojčetić (SPH), koji su izrazili uvjerenost kako će zajednička kandidatkinja Lovrić Merzel već u prvom krugu, osvojiti treći mandat. "Drago mi je da su i neke nove stranke prepoznale naše projekte za ravnomjerni razvoj cijele županije na dobrobit svih njenih građana, rekla je Lovrić Merzel.

"Samo oni koji znaju što žele i koji imaju viziju, mogu uspjeti na izborima, a to smo već dokazali. Još od 2005. mijenjamo sliku naše županije. Prvi put smo uspjeli 800 milijna kuna, dio profita koje ostvaruju državne tvrtke, vratiti u našu županiju. Mnogo smo toga ostvarili, ali nas još mnogi projekti očekuju. Ne želimo voditi prljavu kampanju. Naše izborne konkurente pozivamo na politički dijalog i borbu snagom argumenata. Osobno imam snage, želje i energije za novi mandat i želim biti županica svih građana", zaključila je Lovrić Merzel.

Oko 400 članova i simpatizera devet političkih stranaka, na svečanosti je ovacijama pozdravilo zajedničku izbornu kandidatkinju.

(Hina) xssis ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙