FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proračun županije veći, sredstva za financiranje decentraliziranih funkcija manja

Autor: ivuc
OSIJEK, 5. prosinca 2012.(Hina) - Proračun Osječko-baranjske županije za iduću godinu iznosit će 358,4 milijuna kuna, što je za 3,46 posto više od ovogodišnjeg, ali uz daljnje smanjivanje sredstava za financiranje decentraliziranih funkcija, istaknuto je na današnjoj sjednici županijskog Gospodarsko-socijalnog vijeća.

Pročelnica Upravnog odjela za javne financije Snježana Raguž kazala je kako se 124,4 milijuna kuna, ili 34,7 posto proračuna, odnosi na financiranje decentraliziranih funkcija, ali da se ta sredstva, od 2010. godine, stalno smanjuju, i da su sada ispod razine, na kojoj su bila 2005. godine.

Dožupan Željko Kraljičak kazao je da je smanjivanje tih sredstava velik problem, jer su ona planirana za troškove koji nisu u nadležnosti Županije, posebice kad je riječ o energentima i drugim potrošnim materijalima, i pitanje je kako će se oni moći kontrolirati.

Govoreći o stanju nezaposlenosti Kraljičak je ocijenio da se nastavljaju negativni trendovi u gospodarstvu, a na Zavod za zapošljavanje prijavljuje se sve više ljudi, koji su bili zaposleni u javnim radovima i tijekom turističke sezone, pa bi u ovoj Županiji uskoro moglo biti i 37.000 nezaposlenih, čime bi se vratili na razinu iz 2002. i 2003. godine.

To pokazuje da oni, koji su tvrdili da smo 2009. ili 2010. godine dosegnuli dno, nisu govorili istinu, rekao je Kraljičak.

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙