FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za utorak, 27. studenoga

Autor: uand
ZAGREB, 27. studenog 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 27.studenoga koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja raspravom o prijedlogu državnog proračuna za iduću godinu, kojim planira prihode u iznosu od 113,7 milijardi kuna, a rashode od 124,5 milijardi kuna, s proračunskim deficitom od 10,9 milijardi kuna. Deficit proračuna u 2013. tako bi se povećao za gotovo milijardu kuna, na 10,9 milijardi kuna, te bi iznosio 3,1 posto BDP-a. U Vladi procjenjuju da će deficit izvanproračunskih fondova u 2013. iznositi 0,7 posto BDP-a (ove godine 0,2 posto), jer očekuju da će ti korisnici, posebice HAC i Hrvatske vode, nastaviti s investicijama, dok bi lokalne jedinice i u idućoj godini trebale zabilježiti uravnotežen proračun (9,30 sati, Velika sabornica, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić održat će u organizaciji Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a predavanje na temu "Europska unija i NATO" (s početkom u 13.45 sati u dvorani Josipa Šokčevića (Mala vijećnica), Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Nacionalno vijeće za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije održat će sjednicu na kojoj će se raspravljati o izvješću o provedbi antikorupcijskih mjera u području odgovornosti Ministarstva gospodarstva, Državne komisije za kontrolu postupka javne nabave i Državnog ureda za središnju javnu nabavu (13,30 sati, Dvorana Stjepana Tadića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - "Politika prema djeci: Europska unija, Vijeće Europe, Hrvatska" - tema je konferencije koja se održava pod pokroviteljstvom Vlade RH, pravobraniteljica za djecu, Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj te Koordinacije udruga za djecu. Konferenciji će otvoriti u ime organizatora pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić, a u ime Hrvatskog sabora potpredsjednik Nenad Stazić. Na konferenciji će, među ostalim, sudjelovati šef delegacije Europske unije u RH Paul Vandoren, član Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Igor Kolman, predstavnici Vlade, Sabora i UNICEF-a (10 sati, Dvorana Ivana Mažuranića, Trg sv. Marka 6 ).

ZAGREB - Suđenje u slučaju Fimi medija trebalo bi se nastaviti svjedočenjem vlasnika osiguravajuće kuće Euroherc Dubravka Grgić koji je već dva puta ispričao svoj nedolazak na zagrebački Županijski sud. Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader na suđenje dolazi iz zatvora u Remetincu u kojem je od kraja prošlog tjedna zbog nepravomoćne presude kojom je osuđen na 10 godina u slučajevima Hypo i Ina-Mol. Ostali optuženici, bivši HDZ-ov rizničar, blagajnica i glasnogovornik Mladen Barišić, Branka Pavošević i Ratko Maček te vlasnica marketinške agencije po kojoj je slučaj dobio ime Nevenka Jurak brane se sa slobode. Kao pravna osoba optužen je HDZ u čiji se crni fond navodno slio najveći dio od 70-ak milijuna kuna koliko je, po optužnici, nezakonito izvučeno iz državnih poduzeća i institucija (9,30 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Uzvratna utakmica četvrtfinala Hrvatskog kupa u Zagrebu između nogometaša Lokomotive i dubrovačkog GOŠK-a - prva utakmica 1:0 (14 sati, Maksimir).

ZAGREB - Susret 26. kola EBEL lige u Zagrebu između hokejaša Medveščaka i Linza (19.15 sati, Dom sportova).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne:Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙