FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen projekt zapošljavanja stručnjaka pomagačkih zanimanja

Autor: dber
ZAGREB, 23. studenog 2012. (Hina) - Društvo za psihološku pomoć (DPP) će do ožujka 2014. provoditi projekt s ciljem povećanja zapošljivosti stručnjaka pomagačkih zanimanja u sklopu IPA programa, a projekt je danas pozdravio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić podsjetivši da je to jedan od 37 projekata koliko ih je Grad Zagreb dosad priredio vezano uz EU fondove.

"Taj nas projekt, vrijedan 150 tisuća eura, vodi do većeg zapošljavanja najrazličitijih profila stručnjaka kao što su psiholozi, socijalni radnici, pedagozi i učitelji, svih onih profesija i službi koje su iznimno važne za kulturni i općedruštveni napredak svakog grada i regije", kazao je Bandić na konferenciji za novinare u Tribinama Grada Zagreba uoči predstavljanja projekta "Povećanje zapošljivosti stručnjaka pomagačkih zanimanja".

Podsjetio je da je taj projekt namijenjen korisnicima s područja triju županija (Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske) te Grada Zagreba gdje će se i provoditi program izobrazbe. "Grad Zagreb je u projektu partner EU fonda i Programa za razvoj ljudskih potencijala", dodao je Bandić te zahvalio hrvatskim stručnjacima koji su znalački, kompetentno i na vrijeme aplicirali za taj projekt te izrazio nadu da će se uspješno realizirati.

Predsjednik Društva za psihološku pomoć Dejan Ajduković naveo je da je projekt namijenjen psiholozima, socijalnim radnicima, rehabilitatorima, socijalnim pedagozima, učiteljima djece s posebnim potrebama koji su bez radnog iskustva u struci ili su dugotrajno nezaposleni.

"Kroz projekt želimo povećati njihove profesionalne kompetencije za savjetovališni rad i izravni pomagački rad s ljudima", kazao je Ajduković i dodao da se za program prijavilo 72 zainteresirana, ali da imaju kapacitet primiti njih 35 pa će proći selekcijsku radionicu.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje Zvonimir Šostar izrazio je nadu da će se kroz projekt dobro educirati mladi ljudi koji se bave najranjivijim dijelom našeg društva te dodao da će Grad Zagreb tu biti i kvalitetan podupiratelj i kontrolor u provođenju projekta.

Osim Grada Zagreba, partneri u projektu Društva za psihološku pomoć, koje 2013. slavi 20 godina postojanja, su Hrvatski zavod za zapošljavanje i organizacija "Prava Formula" koji su posebno naglasili mogućnost samozapošljavanja koja će polaznicima biti predstavljena kroz projekt.

(Hina) xbdj yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙