FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SSSH razočaran Kukuriku koalicijom

Autor: dmar
ZAGREB, 4. prosinca 2012. (Hina) - Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) priopćio je danas da je razočaran i nezadovoljan načinom i rezultatima rada vladajuće Kukuriku koalicije godinu dana nakon parlamentarnih izbora.

Iako su u svojem Planu 21 naglašavali kako su gospodarski rast i nova radna mjesta ciljevi njihove strategije, te ciljeve nisu ostvarili, ocjenjuje SSSH u priopćenju.

Nastavio se daljnji porast nezaposlenosti, svakodnevno gubljenje radnih mjesta. Hrvatska industrija dovedena je do ruba ponora, a nema volje da se stanje poboljša.

"Doživjeli smo veliku nestručnost i neznanje vladajućih, izostanak strukturnih reformi, omalovažavanje socijalnih partnera i nepostojanje istinskog socijalnog dijaloga, podilaženje interesima krupnoga kapitala, bahatost ministara", stoji u priopćenju.

SSSH ocjenjuje da izvršna vlast nije dorasla trenutku i poručuje vladajućima da se trgnu i usmjere svoje djelovanje na pokretanje proizvodnje i otvaranje novih radnih mjesta. U protivnom, SSSH će primijeniti "drastične mjere radi spasa ono malo industrije što je ostalo".

(Hina) pp/xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙