FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SSSH podržava štrajk prosvjetara, znanstvenika i medicinskih sestara

Autor: tper
ZAGREB, 29. studenog 2012. (Hina) - Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) dao je punu podršku današnjem štrajku prosvjetara, znanstvenika i medicinskih sestara.

SSSH izražava sindikalnu solidarnost i daje punu podršku današnjem štrajku za očuvanje razine prava i radnih uvjeta, što ga u osnovnim i srednjim školama, na fakultetima, institutima i zdravstvenim ustanovama, organiziraju Sindikat hrvatskih učitelja, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara i Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod, navodi se u priopćenju.

"Borite se za pravo na dostojanstveni rad - za kvalitetna radna mjesta i pravednu plaću za obavljeni rad, za prava koja se jamče i štite kolektivnim ugovorima, a koji je vama otkazan. Kada se tako jednostrano otkaže kolektivni ugovor, nema ni socijalnog mira", poručuju iz SSSH.

Ističu kako će planirano smanjenje izdvajanja za obrazovanje i znanost te sredstava za plaće u zdravstvu dovesti do daljnjeg srozavanja kvalitete tih javnih usluga, te će, posljedično, kvalitetna zdravstvena usluga i obrazovanje postati privilegij bogatih.

"Takve pogrešne i neučinkovite Vladine mjere štednje stvorit će još veće nejednakosti među građanima. I SSSH se protivi komercijalizaciji javnih usluga! Kvalitetne i dostupne javne službe trebaju biti opći društveni interes!", poručuju iz SSSH.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙