FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kerumu istekao mandat predsjednika Foruma jadransko-jonskih gradova

Autor: pgas
SPLIT/PESCARA, 30. studenog 2012. (Hina) - Na dvodnevnoj sjednici Foruma jadransko-jonskih gradova, koja je danas završena u Pescari, za novog predsjednika tog foruma na razdoblje od dvije godine izabran je gradonačelnik Pescare Luigi Albore Mascia, koji je na toj dužnosti naslijedio splitskoga gradonačelnika Željka Keruma, priopćio je popodne ured splitskoga gradonačelnika.

Ured napominje kako je u radu foruma u Pescari sudjelovao dogradonačelnik Jure Šundov.

Kerum je za predsjednika foruma, koji okuplja pedesetak gradova s obala Jadranskoga i Jonskog mora iz Hrvatske, Italije, Grčke, Albanije, Crne Gore, Slovenije i BiH, izabran na sjednici prije dvije godine u Splitu.

Osim splitskog dogradonačelnika Jure Šundova, na sjednici u Pescari sudjelovali su i predstavnici Rijeke, Zadra, Biograda i Ploča.

Raspravljalo se u ulozi gradova u jadransko-jonskoj makroregiji s naglaskom na kulturu i gospodarski razvoj te o sigurnosnim aspektima protoka ljudi i robe, navodi se u priopćenju ureda splitskoga gradonačelnika.

Zaključeno je da se potakne projekt festival "Najslađi Jadran" koji bi, kako je navedeno, trebao omogućiti kulturnu suradnju gradova okupljenih u jadransko-jonskom forumu. Festival će zaživjeti u ljeto 2013., za kada je najavljena, kako je objašnjeno, zajednička promocija ljetnih kulturnih događaja svih zainteresiranih gradova.

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙