FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: ostvareno nešto više od trećine malih komunalnih akcija

Autor: dber
ZAGREB, 30. studenog 2012. (Hina) - U zagrebačkim gradskim četvrtima dosad je realizirano nešto više od trećine planiranih malih komunalnih akcija, točnije 34,09 posto, izvijestio je danas pročelnik Službe za mjesnu samoupravu Zoran Nevistić, a voditelji podružnica Zagrebačkog holdinga obećali su na zajedničkom sastanku s predstavnicima Gradske skupštine, Gradske uprave i vijeća gradskih četvrti da će se do kraja godine potruditi da taj postotak bude veći, posebice kad je riječ o uređenju cesta te gradnji vodovoda i kanalizacije.

Predsjednici 17 vijeća gradskih četvrti ocijenili su nedopustivim da se za male komunalne akcije ove godine izdvojilo 170 milijuna kuna, a da će se realizirati svega 90 do 100 milijuna što znači da će gradske četvrti ostati bez gotovo 80 milijuna. Apelirali su na sve nadležne službe da se maksimalno angažiraju kako bi se sve planirane akcije i ostvarile.

"Očigledno nisu u pitanju novčana sredstava nego operativa", ustvrdila je potpredsjednica Gradske skupštine Tatjana Holjevac, predsjedajući Koordinacijom gradonačelnika, predsjednika Skupštine i predsjednika vijeća gradskih četvrti koja se održava svakog mjeseca.

Ocijenila je da je 34 posto izvršenja malih komunalnih akcija "mali, loš i neprihvatljiv postotak" te dodala da koordinacija može pomoći kako bi relativno složen proces investiranja, od planova do javne nabave i realizacije, postao kvalitetniji.

Voditelj "Zagrebačkih cesta" Alen Gospočić rekao je kako im treba još 10 suhih radnih dana kako bi male komunalne akcije u potpunosti dovršili. Nakon što je predsjednik vijeća gradske četvrti Donja Dubrava Zdravko Žvorc izrazilo sumnju u to, Gospočić mu je poručio: "Vidimo se za 15 dana". No, i iz ostalih gradskih četvrti apelirali su na "Zagrebačke ceste" da sljedeće godine izbjegnu početak radova u suton građevinske sezone.

Holjevac je apelirala i na ozbiljniju koordinaciju podružnica kod gradnje i kopanja kako se ne bi desilo da se nova i uređena cesta mora uništiti zbog kanalizacije o čemu je, podsjetila je, Gradska skupština već rekla svoje mišljenje.

Voditelj "Vodoopskrbe i odvodnje" Davor Poljak pohvalio se da su ove godine "priključili" 2700 domaćinstava, a da u 2013. planiraju četiri tisuće priključaka. "To nije malo zna li se da primjerice Našice imaju pet tisuća priključaka", dodao je.

Iz vijeća gradskih četvrti iznijeli su nekoliko primjera loše sanacije zbog čega je primjerice na području sesvetskog prigorja oštećeno 12 vozila građana u dva dana, a još se ne zna da li je za to odgovorna "Vodoopskrba i odvodnja" kao investitor ili pak izvođač radova.

"Rješenje je očigledno u boljem nadzoru", kazala je Holjevac te dodala kako je vrijeme da se vidi i u kojoj je fazi energetska obnova zgrada.

(Hina) xbdj ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙