FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EK ne komentira presudu Haradinaju, poziva na pomirenje

Autor: svuk
BRUXELLES, 29. studenog 2012.(Hina) - Europska komisija je u četvrtak primila na znanje presudu Haškog suda koji je oslobodio bivšeg kosovskog premijera Ramusha Haradinaja i još dvojicu optuženika te pozvala sve strane "u regiji da nastave raditi na pomirenju i dobrosusjedskim odnosima".

"Komisija je primila na znanje današnju presudu suda u predmetu protiv Ramusha Haradinaja, Idriza Balaja i Lahija Brahimaja. Komisija ne komentira sudske odluke ICTY-a. Međutim željeli bismo još jednom istaknuti naše snažno ohrabrenje svim našim partnerima u regiji da nastave raditi na pomirenju i jačanju dobrosusjedskih odnosa", rekao je Peter Stano, glasnogovornik povjerenika za proširenje Štefana Fuelea.

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u četvrtak je i na ponovljenom suđenju oslobodio svake odgovornosti za ratne zločine bivšeg kosovskog premijera Haradinaja, ratnog zapovjednika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

Sud je oslobodio svake odgovornosti i drugu dvojicu optuženika Lahija Brahimaja i Idriza Balaja, također zapovjednika u OVK-u, te naložio i njihovo puštanje na slobodu.

(Hina) xsv ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙