FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DR Kongo: M23 se još ne povlači iz Gome

Autor: vrad
NEW YORK, 28. studenog 2012. (Hina/AFP) - Mirovne snage Ujedinjenih naroda u Demokratskoj Republici Kongu (MONUSCO) nisu uočile "veće kretanje" pobunjenika iz M23 radi povlačenja iz Gome, na istoku zemlje, priopćio je u srijedu UN.

"Postoje naznake da se M23 priprema za povlačenje iz Gome (...) ali misija ističe da zasad nije bilo većeg kretanja M23 u tom smislu", rekao je zamjenik UN-ova glasnogovornika Eduardo del Buey.

Kongoanski pobunjenici iz skupine M23 pristali su u utorak povući se iz Gome i zauzeti položaje 20 km sjevernije, nakon isteka roka za povlačenje iz toga strateškog grada koji su bili zauzeli prije tjedan dana.

Glasnogovornik je potvrdio da je UN-ov glavni vojni savjetnik, general Babacar Gaye na putu prema području Velikih jezera kako bi se "sa svim protagonistima" dogovorio o nekim vojnim mjerama koje će se uvesti nakon povlačenja pobunjenika iz Gome.

Riječ je napose o uspostavi dvadesetkilometarske "neutralne zone" i raspoređivanju "međunarodnih neutralnih snaga" za stabilizaciju tog područja nakon povlačenja pobunjenika.

(Hina) xvrad ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙