FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rogozin: Bezobrazno je od Srbije tražiti da prizna Kosovo

Autor: vili
BEOGRAD, 28. studenog 2012. (Hina) - Potpredsjednik ruske vlade Dmitrij Rogozin u srijedu je u Beogradu uvjetovanje priznanja kosovske nezavisnosti nazvao "bezobraznim" i srbijanskim vlastima prepustio odluku da u vlastitom interesu odluče hoće li zbog prijema u Europsku uniju pristati da priznaju nezavisno Kosovo.

Prvi potpredsjednik vlade Ruske Federacije u razgovoru sa srbijanskim državnim vrhom istaknuo je "suvereno pravo Srbije" da odlučuje hoće li priznati Kosovo kao nezavisnu državu, izvijestili su beogradski elektronički mediji.

"Ako je za prijem u EU uvjet da se prizna Kosovo, morate razmisliti o tom uvjetu. To je bezobrazan uvjet... ali to je vaša suverena odluka i Rusija će podržati vašu odluku", rekao je Rogozin i istaknuo da Kremlj ostaje kritičan prema priznanju nezavisnosti Kosova.

On je naglasio kako se pravo na samoodređenje uvažava samo u jednom slučaju - kad postoji prijetnja genocidom ili uništenjem neke konkretne nacije i samo tada ono može prevladati prvi princip, izvijestila je Radio-televizija Srbije.

Visoki ruski dužnosnik je istaknuo i da "ne vidi nikakav sukob interesa u tome da Srbija pristupi i EU i bude strateški partner Rusiji".

Rogozin je na tiskovnoj konferenciji nakon sastanaka s potpredsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem naglasio kako je Moskva u novim srpskim vlastima dobila "pouzdanog i ozbiljnog partnera", te da je Rusiji potrebna jaka Srbija koja će zastupati svoje pozicije, izvijestili su mediji u Beogradu.

Vučić je izjavio je da "nije sporna" želja Srbije da uđe u Europsku uniju, kao i da zadrži prijateljske odnose s Rusijom, izvijestili su beogradski mediji o razgovorima prvog potpredsjednika ruske vlade sa srbijanskim državnim vrhom.

(Hina) xvil ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙