FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija odobrila Srbiji povoljan kredit, želi suradnju u energetici

Autor: vili
BEOGRAD, 28. studenog 2012. (Hina) - Potpredsjednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Rogozin izvijestio je u srijedu u Beogradu srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića da je Srbiji u Moskvi i službeno odobren kredit pod povoljnim uvjetima namijenjen razvoju infrastrukture.

Kako je priopćeno iz ureda srbijanskog predsjednika, Nikolić je tom prilikom istaknuo da je "Srbija izuzetno zainteresirana za suradnju s Ruskom Federacijom u brojnim područjima" te da će uskoro projekt "Južni tok" "potpuno povezati Srbiju i Rusiju".

Nikolić je rekao da, osim na području energetike, treba unaprijediti suradnju Srbije i Rusije u vojnoj industriji i poljoprivredi.

Ruski vicepremijer Dmitrij Rogozin izvijestio je Nikolića da su "ruski organi i službeno odobrili kredit pod povoljnim uvjetima Srbiji", ocijenivši odnose dviju zemalja kao "veoma prijateljske".

Rogozin se sastao s potpredsjednikom srbijanske vlade Aleksandrom Vučićem i premijerom Ivicom Dačićem, a kasnije tijekom dana predviđen je i susret s predsjednikom parlamenta Nebojšom Stefanovićem.

Ruski ministar financija Anton Siluanov kazao je ranije u studenom da je Rusija odobrila Srbiji kredit od 800 milijuna dolara za željezničku infrastrukture uz petogodišnji rok otplate i uz kamatu od 4,1 posto na godišnjoj razini.

Pregovori o ruskom kreditu Srbiji od milijardu dolara započeli su krajem listopada 2009. godine, a do sada je dio od 200 milijuna dolara iskorišten 2010. za potporu državnom proračunu.

(Hina) xvil ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙