FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koštunica o ugroženosti Srbije zbog granice s Kosovom

Autor: vili
BEOGRAD, 24. studenog 2012. (Hina) - Nekadašnji srbijanski premijer i predsjednik oporbene Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica izjavio je u subotu u Beogradu da je Srbija ugrožena, zbog uspostave granice s Kosovom najavljene za prosinac.

Koštunica je u središtu Beograda potpisao proglas "Srbija je ugrožena", koji je njegova stranka prošloga tjedna uputila građanima, istaknuvši da je država najviše ugrožena zbog jedne opasnosti - uspostave granice unutar same Srbije, odnosno između Srbije i Kosova, koja se, kako je naveo, najavljuje u prvoj polovini prosinca.

"Veoma je važno u ovom trenutku, kada je riječ o nečemu od čega nas dijeli samo nekoliko dana - a to je uspostava granice između Srbije i Kosova, jasno reći, dići svoj glas i usprotiviti se tome po svaku cijenu jer jedna granica povlači i druge granice, jedna ucjena povlači i druge ucjene", rekao je Koštunica novinarima.

On je ocijenio da zbog toga vlast u Beogradu "ima veliku odgovornost" jer su dosadašnji sporazumi s Prištinom, usvojeni pod pokroviteljstvom Bruxellesa, "neustavni".

"Ne može se prikriti ono što je suština stvari: da je pred nama uspostava granice između Srbije i Kosova", naglasio je vođa oporbene DSS i bivši premijer Srbije Vojislav Koštunica.

(Hina) xvil ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙