FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Malobrojni zahtjevi za legalizaciju bespravnih objekata u Karlovačkoj županiji

Autor: vhor
KARLOVAC, 26. studenog 2012. (Hina) - U Karlovačkoj županiji do danas je od očekivanih 10.000 zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata podneseno samo oko 780, od čega je u samom gradu Karlovcu 55 riješeno pozitivno, odbijen je 61 zahtjev, a u svim drugim općinama i gradovima pozitivno je riješeno 40 zahtjeva.

Na današnjoj konferenciji za novinare u uredu župana pročelnik Marinko Maradin izrazio je bojazan da županijski Upravni odjel za prostorno uređenje, građenje i zaštitu okoliša neće moći u roku riješiti desetak tisuća zahtjeva za legalizacijom ako oni stignu prekasno.

Naime, objektima koji već imaju rješenje o rušenju do 4. kolovoza 2012. istječe rok za legalizaciju 31. prosinca, a za sve ostale šest mjeseci poslije te će nakon tog roka slijediti rušenje.

Po Maradinovim riječima, u Karlovačkoj županiji ima oko 30.000 samostalnih objekata, to jest kuća, od kojih najmanje svaka treća ima dograđenu garažu ili gospodarsku zgradu mimo građevinske dozvole, ili je pak i kuća za stanovanje ilegalna.

Legalizirati se može bespravno izgrađena zgrada vidljiva na digitalnoj ortofoto (DOF) karti snimljenoj 21. lipnja 2011., a trošak te legalizacije kreće se od nekoliko stotina kuna na više, ovisno o tome traži li se legalizacija samo pomoćne zgrade, jednostavne zgrade, manje zahtjevne zgrade, zahtjevne zgrade ili zgrade javne namjene.

(Hina) xvhor yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙