FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar: sud nije dužan znati tko je vlasnik - glasnogovornica

Autor: barn
ZADAR, 26. studenog 2012. (Hina) - Glasnogovornica Općinskoga suda u Zadru Katarina Zdunić istaknula je danas u povodu slučaja obitelji Vukić da sud nije dužan ulaziti u to tko je vlasnik nekretnine u trenutku kada se provodi deložacija.

"U konkretnom slučaju sud je provodio pravomoćno ovršno rješenje predlagatelja 'Boškarija gradnje' i Blaža Sotlara. U tom trenutku sud nije znao niti je bio dužan provjeravati zemljišno-knjižno stanje, a niti može znati dok ga netko drugi ne obavijesti o promjeni stanja vlasništva. Što se tiče suda, deložacija je provedena 8. studenoga i nekretnina je toga dana predana 'Boškarija gradnji', a što se tiče njihovog dogovora o tih 20 dana ostanka u kući, to je njihova privatna stvar", rekla je glasnogovornica Općinskoga suda u Zadru Katarina Zdunić.

Obitelj Vukić iz Zadra izvijestila je danas da je provjerom u zemljišno-knjižnom odjelu zadarskoga Općinskog suda utvrdila kako je vlasnica njihove kuće slovenska državljanka Urška Kos, a ne Blaž Sotlar i njegova tvrtka "Boškarija gradnja", na čije je ime provedena deložacija.

Kći bivših vlasnika Tina Vukić-Karađole ocijenila je da su žrtve organiziranoga kriminala te da je Blaž Sotlar prijevarom pokušao doći do vrijedne nekretnine. Prozvala je i sutkinju Općinskoga suda u Zadru Dubravku Novaković tvrdeći kako je druga – ponovljena dražba na kojoj je kuća prodana presedan u sudskoj praksi.

Vukići su 8. studenoga deložirani iz svoje kuće, a nakon deložacije Sotlar im je ponudio da ostanu još 20 dana i otkupe kuću za 90.000 eura. Taj rok istječe u srijedu.

(Hina) xbarn ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙