FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

B.a.b.e.: sramotna deložacija obitelji Vukić

Autor: vlar
ZAGREB, 9. studenog 2012. (Hina) - Na slučaj deložacije zadarske obitelji Vukić reagirala je danas priopćenjem Udruga B.a.b.e. ocijenivši da su mjerodavne institucije sramotno zakazale i pokazale nedostatak socijalne osjetljivosti prema zaduženim građanima.

Nakon što je ta obitelj jučer deložirana zbog poreznog duga i hipoteke, iz organizacije za promicanje i zaštitu ženskih ljudskih prava B.a.b.e. poručuju, uz ostalo, kako se "srame jer žive u državi bezdušnosti i nedostatka temeljnog osjećaja solidarnosti i milosrđa prema ljudima".

Vrisak djece, padanje u nesvijest, izbacivanje devet članova obitelji na ulicu ne mogu zaokupiti pažnju članova Vlade koji rade tako važan posao i toliko su nezamjenjivi da se ne mogu baviti pojedinačnim ljudskim sudbinama, ocjenjuju iz udruge, te se pitaju gdje je u vrijeme deložacije bila ministrica socijalne politike i mladih kao i ministar unutarnjih poslova.

"Tko je kriv Vukićima što su ne-pametno dizali kredite i nisu bili umreženi u političko-menadžersku mafiju koja je kupovala tvornice za jednu kunu, znala kako se porez zapravo ne mora platiti ako poznaješ ljude koji će ti reći što trebaš činiti, misle elitni i odabrani" koji će, navodi se, sigurno sada "reći da je sve bilo prema zakonu i policija je postupala sukladno zakonskim ovlastima".

Članovi udruge B.a.b.e. smatraju da se to dogodilo Vukićima jer su to ljudi koje se ne poziva na prijeme i koji ne poznaju one koji će ih provesti "kroz zavrzlamu zakonskih propisa".

"Glavno je da nam štićene osobe nabavljaju nove automobile. S blindiranima i zatamnjenim staklima. Da još manje", kako navodi udruga B.a.b.e, "vide i čuju kako žive nepovlašteni građani i građanke u Hrvatskoj".

(Hina) xpp/xvl ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙