FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MINT: savjetovanje s javnošću o izmjenama Zakona o pružanju usluga u turizmu

Autor: tmis
ZAGREB, 26. studenog 2012. (Hina) - Ministarstvo turizma pripremilo je izmjene i dopune Zakona o pružanju usluga u turizmu s ciljem olakšavanja i pojednostavljanja pružanja tih usluga, kvalitetne zaštite potrošača i kvalitetnijeg obavljanja djelatnosti, a o prijedlogu tih izmjena otvoreno je savjetovanje sa zainteresiranom javnošću koje će trajati do 6. prosinca.

Kako su danas izvijestili iz Ministarstva, pripremljene izmjene i dopune Zakona jednim dijelom odnose se na usluge turističke agencije te definiraju pojam i uvjete poslovanja internet i agencije za neposredno pružanje usluga, a pojednostavljeni su i uvjeti poslovanja turističkih agencija.

Uz to, oglašavanje usluga putem elektroničkih rezervacijskih sustava, tzv. e-portala, više se ne bi smatralo uslugom turističke agencije ako se ne sklapa ugovor te usluga ne naplaćuju izravno od korisnika.

Izmjenama se definiraju i neke usluge u turizmu koje su se u praksi pokazale nužnim, a do sada nisu bile moguće, poput načina obavljanja transfera putnika.

S ciljem dodatnog jačanja posebnih oblika turizma izmjene detaljnije definiraju i pojedine turističke usluge u zdravstvenom, pustolovnom i kongresnom turizmu, pa se tako primjerice proširuje krug osoba koje mogu pružati usluge zdravstvenog turizma.

Ministarstvo je predložene izmjene Zakona o pružanju usluga u turizmu objavilo na svojim internet stranicama (http://www.mint.hr/default.aspx?id=8661), a svoje prijedloge, mišljenja i primjedbe svi zainteresirani mogu poslati Ministarstvu mogu do 6. prosinca, na elektroničku adresu savjetovanje@mint.hr.

(Hina) xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙