FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

La voce del popolo s novim grafičkim dizajnom

Autor: dsil
RIJEKA, 21. studenog 2012. (Hina) - Uz prigodnu svečanost večeras je u Rijeci iz rotacije izašao dnevnik na talijanskom jeziku La voce del popolo s novim grafičkim dizajnom.

Glavni urednik Errol Superina kazao je da time počinje novo poglavlje razvoja tog dnevnika, što je, rekao je, dar čitateljima povodom 60. godišnjice izdavačke kuće Edit, u okrilju koje se izdaje.

La voce del popolo je tiskan na 36 stranica, posve u boji.

Ravnatelj Edita Silvio Forza je rekao da su promjene dio investicijskog projekta modernizacije Edita. Tako je proteklih mjeseci preuređen prostor u kojem djeluju redakcije lista La voce del popolo, časopisa Panorama i dječjeg časopisa Arcobaleno, kazao je.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je da bi postizanje visoke razine suživota i razumijevanja među narodima u Rijeci bilo mnogo teže da ne postoji Edit.

Značenje Edita je mnogo šire od djelovanja u ovom gradu, važan je i za cjelokupnu talijansku manjinu u Hrvatskoj te može poslužiti kao primjer kako matična zemlja brine za očuvanje kulture i tradicije svog naroda u inozemstvu, kazao je Obersnel.

I generalni talijanski konzul u Rijeci Renato Cianfarani je naglasio ulogu Edita u promociji talijanske kulture, kako je rekao, ne samo među pripadnicima talijanske manjine nego i svim drugim građanima Hrvatske.

Istaknuo je da je talijanski parlament izglasao zakon kojim se jamči ista razina financijskih sredstava koje talijanska država dodijeljuje talijanskoj nacionalnoj manjini u inozemstvu u 2013. godini kao i u ovoj.

Predsjednik Izvršnog vijeća Talijanske unije Maurizio Tremul kazao je da je Talijanska unija kao vlasnik osigurala financijsku stabilnost Editu ali nikad nije zbog toga pritiskala urednike i novinare, cenzurirala sadržaj novina niti se uplitala u uređivačku politiku.

(Hina) xdsil yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙