FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Zmajlović poništio nabavu SUV vozila za NP Plitvička jezera

Autor: dmak
ZAGREB, 13. studenog 2012. (Hina) - Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović izdao je nalog za obustavu natječaja Nacionalnog parka Plitvička u dijelu koji se odnosi na nabavu luksuznog vozila odnosno, kako navodi, "neprimjerene kategorije vozila", a može se provesti dio natječaja za nabavu radnih vozila (šumskih vozila i vlakova za posjetitelje), priopćeno je danas iz Ministarstva.

Potaknut objavom natječaja za nabavu osobnog terenskog vozila (SUV) za NP Plitvička jezera, ministar Zmajlović izdao je Naputak svim državnim tijelima i pravnim osobama koje imaju javne ovlasti iz resora Ministarstva zaštite okoliša i prirode da se eventualna nabava službenih osobnih vozila može pokrenuti samo ako je za to pribavljena suglasnost ministra.

Nabava vozila se može pokrenuti i ako je u skladu s vladinom Odlukom o pravu korištenja službenih osobnih automobila, mobilnih telefona, redovnih zrakoplovnih linija, poslovnih kreditnih kartica, sredstava reprezentacije te načinu odobravanja službenih putovanja.

Prema karakteristikama navedenima u natječaju, NP Plitvička jezera su tražile SUV procijenjene vrijednosti do 400.000 kuna. Automobil, stoji u natječaju, ne smije imate manje od 250 konjskih snaga, a maksimalni zakretni moment motora treba biti najmanje 550 Nm. Također, treba imati elektronski sustav za sprječavanje neželjene promjene voznog traka te opciju za automatsko isključivanje motora pri mirovanju vozila, najmanje sedmostupanjski automatski mjenjač, parkirne senzore, bluetooth handsfree bežičnu komunikaciju, xenon svjetla, crnu metalik boju, lakometalne naplatke, elektronički sustav stabilnosti.

Međuosovinski razmak mora iznositi najmanje 2.800 milimetara, a dužina cijelog vozila ne smije biti veća od 4.700 milimetara. Također se traže i sjedala u kombinaciji alcantra/koža, prednja sjedala moraju biti sportska s elektronskom potporom za kralježnicu, unutarnje zrcalo mora biti automatski zatamnjivo, a kožni upravljač mora imati tri kraka i funkciju izmjena brzina, te integrirani navigacijski uređaj.

Natječaj je jučer objavljen u Narodnim novinama.

(Hina) pp/xdm yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙