FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovci dobili povelju "Grad Vinkovci - prijatelj djece"

Autor: zdra
VINKOVCI, 21. studenog 2012. (Hina) - Vinkovci su dobili povelju "Grad Vinkovci - prijatelj djece", objavio je na današnjoj konferenciji za novinare u vinkovačkoj Gradskoj upravi gradonačelnik Mladen Karlić i dodao kako to priznanje obvezuje gradske vlasti na daljnju sustavnu skrb o djeci i mladima.

"Povelja je točka na 'i' na sve ono što smo godinama činili u Vinkovcima kako bi život djece i mladih bio što bolji", rekao je Karlić i ocijenio kako su "takvom skrbi gradskih vlasti uvjeti života vinkovačke djece i mladih danas viši od standarda koji im pripadaju po zakonu".

Po njegovim riječima, na području Vinkovaca živi oko 12.000 djece i mladih, za čije je potrebe u ovogodišnjemu gradskom proračunu predviđeno oko 20 milijuna kuna, što je 20 posto gradskog proračuna.

Karlić je podsjetio da su Vinkovci od 2000. godine član Hrvatske mreže zdravih gradova i dugogodišnji organizator Sajma zdravlja koji organizira zajedno s tom udrugom hrvatskih gradova i županija okupljenih oko ideje promicanja zdravlja. Podsjetio je i da je rodilište vinkovačke Opće županijske bolnice nositelj UNICEF-ove titule "Rodilište - prijatelj djece", što, po njegovim riječima, svjedoči o velikoj važnosti koja se pridaje skrbi za djecu i mlade na gradskom području.

Zamjenica gradonačelnika i koordinatorica projekta "Grad Vinkovci - prijatelj djece" Nada Čordašić istaknula je kako stjecanje te titule obvezuje gradske vlasti da izdvajanje iz proračuna za skrb o djeci i mladima koji žive na području grada u idućoj godini ne smije biti manje od ovogodišnjega.

"Gradovi prijatelji djece" (Child Friendly Cities) su UNICEF-ova inicijativa pokrenuta 1996. godine radi stvaranja gradova po mjeri djece. U Hrvatskoj je akcija pokrenuta u sklopu Saveza društava "Naša djeca" početkom 1999. pod pokroviteljstvom UNICEF-a, koji je za to osigurao novac. Vinkovci su 40. grad (općina) prijatelj djece u Hrvatskoj.

(Hina) xzdra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙