FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: najveći promet dionicom Adrisa

Autor: scvi
ZAGREB, 20. studenog 2012. (Hina) - Indeksi Zagrebačke burze tijekom prijepodneva bili su u blagom plusu, pri čemu se najviše trgovalo redovnom dionicom Adrisa, dok je najveća dobitnica dionica Dalekovoda.

Oko podneva Crobex indeks bio je u plusu 0,03 posto, na 1.751 bod, a Crobex10 0,09 posto, na 988 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 5,3 milijuna kuna, što je otprilike isto kao i jučer u ovo doba.

„Uz promet otprilike na razini jučerašnjeg, indeksi su i danas u blagom plusu. U najvećem fokusu investitora dionice su Adrisa, dok je najveća dobitnica dionica Dalekovoda“, kaže Nigela Bubalo, brokerica i članica Uprave investicijskog društva Credos.

Najveći promet do sada je ostvaren redovnom dionicom Adrisa, 1,5 milijuna kuna, pri čemu joj je cijena 1,27 posto, na 265 kuna. Adris grupa jučer je potvrdila da je zainteresirana za ulaganja u industriju osiguranja u Hrvatskoj i regiji, te da je u tom smislu zainteresirana za Croatia osiguranje, kao i za kupnju udjela u slovenskom Triglavu.

Najveća dobitnica, pak, zasad je dionica Dalekovoda, sa skokom cijene za 5,5 posto, na 79,02 kune, sa 680.000 kuna prometa.

Dionicom HT-a ostvareno je do podneva 632.000 kuna prometa, a cijena joj je oslabila 0,48 posto, na 205,13 kuna.

Nešto više trguje se i dionicom Vira, pri čemu joj je cijena u plusu 0,05 posto na 533 kune, te dionicom Badel 1862, čija je cijena u plusu 0,85 posto, na 51 kunu. Znatnija gubitnica, pak, bila je dionica Diokija, s padom cijene za 5,5 posto.

Od važnijih domaćih vijesti, bivši premijer Ivo Sanader proglašen je danas na sudu krivim za ratno profiterstvo u slučaju Hypo i uzimanje mita u slučaju Ina-Mol te je nepravomoćnom presudom osuđen na jedinstvenu kaznu od deset godina zatvora. Pritom mu je zbog uzimanja mita od čelnika Mol-a u zamjenu za prepuštanje upravljačkih prava u Ini dosuđeno 7,5 godina.

Dionica Ine međutim ni danas nije u većem fokusu investitora – dosad je njome protrgovano 43.000 kune, a cijena joj je u blagom plusu, za 0,56 posto, na 4.300 kuna.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙