FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS-ova kampanja "Žene, kandidirajte se!"

Autor: dber
ZAGREB, 19. studenoga 2012. (Hina) - Uoči lokalnih izbora, Ženska inicijativa Hrvatske narodne stranke- liberalnih demokrata (HNS) od sutra kreće s kampanjom "Žene, kandidirajte se!" kako bi potaknuli što veći broja žena na angažman u politici, priopćeno je danas iz te stranke.

Kampanja će se provoditi diljem Hrvatske sve do samih lokalnih izbora, a započet će u Šibensko - kninskoj županiji predstavljanjem HNS-ove kandidatkinje za gradonačelnicu Drniša te u Kninu predstavljanjem HNS-ovih kandidatkinja za gradske vijećnice na predstojećim lokalnim izborima u svibnju 2013..

"Tom kampanjom Ženska inicijativa HNS-a želi motivirati žene na izraženije sudjelovanje u politici putem redovnog izlaska na izbore na svim razinama te na kandidaturu za izvršna i predstavnička tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave", poručila je predsjednica Ženske inicijative i saborska zastupnica HNS-a Sonja Koenig.

Podsjetila je da je na posljednjim lokalnim izborima izabrana samo jedna županica, šest gradonačelnica i 21 načelnica. "Bez ravnopravnog sudjelovanja žena i muškaraca u procesu obnašanja vlasti ne može se očekivati niti ravnopravnost u drugim područjima života te samim time niti ostvarivanje stvarne ravnopravnosti spolova", zaključila je Koenig.

(Hina) pp/xbdj ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙