FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

D. Šuica u Istanbulu na skupu o političkom položaju žena

Autor: hspa
DUBROVNIK, 5. studenog 2012. (Hina) - Potpredsjednica Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe i potpredsjednica HDZ-a Dubravka Šuica sudjeluje na konferenciji koja se pod nazivom "Društveno i političko osnaživanje žena kroz svjedočanstva žena" i u organizaciji Centra Sjever-jug Parlamentarne skupština Vijeća Europe i turskih vlasti održava u Istanbulu.

Kako je priopćio dubrovački HDZ, tema konferencije su izazovi i prepreke s kojima se žene današnjice suočavaju u političkome i društveno-ekonomskom životu te praktična rješenja koja one mogu predložiti iz vlastitog iskustva na različitim razinama uzimajući u obzir raznoliko stanje u regiji. Na temu konferencije uvelike utječu događaji vezani uz Arapsko proljeće.

"Stvarna ravnopravnost i učinkovitost kvota koje osiguravaju jednaku zastupljenost muškaraca i žena na stranačkim listama i u političkim tijelima ostvarit će se tek kada se uvedu tzv. otvorene liste na izborima", rekla je među ostalim, priopćio je dubrovači HDZ, Dubravka Šuica u Istanbulu.

(Hina) xddub yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙