FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinski izvor: Primirje u Gazi moguće "danas ili sutra"

Autor: mtro
GAZA, 18. studenog 2012. (Hina/AFP) - Primirje između naoružanih skupina iz Gaze i Izraela moguće je "danas ili sutra", rekao je jedan visoki palestinski dužnosnik u Gazi, prenosi AFP.

"Vode se ozbiljni razgovori o primirju i rješenje bi moglo biti postignuto danas ili sutra", rekao je taj neimenovani dužnosnik.

Te izjave je potvrdio jedan egipatski izvor koji je otkrio da "Egipat od zore nastavlja intenzivne sastanke i kontakte sa svim stranama radi postizanja što bržeg prekida vatre".

Isti izvor je rekao da su dogovorene mnoge važne stvari, ali još treba postići sporazum o primirju koji bi jamčio sigurnost i stabilnost, kako se sukobi ne bi ponovili.

Izvor blizak pregovorima je naveo da je u Kairu održano nekoliko sastanaka palestinskih frakcija s vođom Hamasa Haledom Mešalom i vođom islamskog Džihada Ramadanom Šalahom.

"Organizacije žele da se potpuno ukine opsada Gaze i okončaju izraelski napadi. U zamjenu svi napadi na Izrael će prestati", dodao je taj izvor.

Egipatski predsjednik Mohamed Morsi u subotu navečer je spomenuo kontakte s dvjema stranama i "neke pokazatelje mogućeg skorog primirja" na konferenciji za novinare s turskim premijerom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Izraelski izvori nisu potvrdili mogućnost prekida vatre.

(Hina) xtm ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙