FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinci spremni na prekid vatre ako Izrael zaustavi agresiju

Autor: vkla
GAZA, 12. studenog 2012. (Hina/AFP) - Glavni palestinski pokreti u Gazi, uključujući Hamas i Islamski džihad, izrazili su u ponedjeljak spremnost na ponovnu uspostavu primirja pod uvjetom da Izrael "prekine agresiju" na to područje.

"Islamski i nacionalni palestinski pokreti potvrđuju da odgovor pokreta otpora ovisi o nastavku cionističke agresije na naš narod", kazao je Sami Abou Zouhri, glasnogovornik Hamas.

Palestinski pokreti pozivaju "međunarodnu zajednicu i udruge za zaštitu ljudskih prava da hitno reagiraju kako bi se zaustavila cionistička agresija", a od Arapske lige traže da podrži odlučnost i volju palestinskog naroda.Taj je poziv upućen nakon nove eskalacije nasilja uzduž Pojasa Gaza između Palestinaca i izraelske vojske.

Kao i prilikom prijašnjih sukoba, Egipat je odigrao ulogu posrednika kako bi se od nedjelje navečer primjenjivao prekid vatre. Iz palestinskih se izvora doznaje da su Hamas i Islamski džihad spremni na taj korak ukoliko isto učini i Izrael.

Šest Palestinaca, četvero civila i dvoje boraca, poginulo je a 35 je ranjeno u sukobu koji je izbio u subotu između dviju strana. Na izraelskoj je strani bilo osam ranjenih. Iz Pojasa Gaze Palestinci na Izrael ispaljuju rakete a Izraelci odgovaraju zračnim napadima.

(Hina) xvk ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙