FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: djan
ZAGREB, 17. studenoga 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

VATIKAN - Irska rock zvijezda Bono vratio se u petak u Vatikan, deset godina nakon pokretanja kampanje za poništenje duga siromašnih zemalja, kako bi zahvalio Crkvi na podršci, izvijestio je Radio Vatikan. Vođu skupine U2 i suosnivača nevladine organizacije ONE primio je ganski kardinal Peter Turkson, predsjednik Papinskog vijeća Pravda i mir. Zahvaljujući uspjehu tog pokreta ONE, pokrenutog u godini Velikog jubileja Katoličke crkve, "dodatnih 52 milijuna djece može ići u školu jer su vlade mogle ulagati u obrazovanje umjesto da se fokusiraju na vraćanje duga", kazao je Bono. Bono je potaknuo Crkvu da bolje objasni utjecaj te kampanje. Po njemu, Crkvi se mora "odati priznanje da je bila preteča tog pokreta". "Bio je to trenutak koji bismo mogli nazvati interdisciplinarnim jer smo vidjeli svećenike i časne sestre kako hodaju pored punkera, glazbenika, sportskih šampiona, nogometaša", kazao je on. Bono se tada susreo s Ivanom Pavlom II. i dao mu da proba njegov zaštitni znak - sunčane naočale. Fotografija s tog sureta obišla je svijet. Irski pjevač povjerio je Radio Vatikanu da bi se volio susreti i s Benediktom XVI.

WASHINGTON - Amerikanka Brittany Deen rodila je najteže trojke na svijetu i očekuje se da će ući u Guinnessovu knjigu rekorda, objavio je u subotu portal Huffington Post. Deen je prošli tjedan u Sacramentu rodila tri dječaka teška ukupno 9,7 kilograma. Po Guinnessu, dosad najteži trojci pri rođenju su bili teški 8,2 kilograma. Deen je trojke začela prirodnim putem i trudnoću iznijela gotovo do punog termina, što je prava rijetkost u takvim višeplodnim trudnoćama. Iako rekord još nije služben, iz Guinnessa su već počeli istraživati podatke, javlja Fox News.

LONDON - Kuća pokojne pjevačice Amy Winehouse u sjevernom Londonu naći će se na aukciji sljedeći mjesec, objavila je aukcijska kuća "McHugh & Co", prenosi BBC. Kuća s tri spavaće sobe u londonskoj četvrti Camdenu krenut će u prodaju po početnoj cijeni od 1,8 milijuna funta (16,9 milijuna kuna). Tijelo Amy Winehouse pronađeno je u toj kući 23. srpnja 2011. Njezina obitelj oglasila je prodaju još kuće u svibnju, po cijeni od 2,7 milijuna funta, ali se na oglas javilo nekoliko zainteresiranih za koje se kasnije uspostavilo da nemaju dovoljno novca. Obitelj je stoga odlučila kuću prodati preko aukcijske kuće kako bi se osigurala da su kupci ozbiljni i da imaju traženi novac.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙