FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: djan
ZAGREB, 25. listopada 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

ZAGREB - Brazilska studentica Catarina Migliorini (20) prodala je svoje djevičanstvo na internetskoj aukciji za 780 tisuća dolara (4,55 milijuna kuna), objavio je portal "Huffington Post". Za njezinu su se čednost natjecala petnaestorica muškaraca, a pobijedio je Japanac "Natsu". Cijelo ovo bizarno natjecanje dio je projekta australskog filmaša Justina Siselyja koji snima dokumentarac "Traže se djevice". Brazilska studentica bit će "predana" svom kupcu u zrakoplovu na letu između SAD-a i Australije kako bi se izbjegle optužbe za prostituciju. Njihov seksualni čin neće biti snimljen, ali će Catarina i Natsu morati pred kamere prije i poslije, kako bi opisali svoje emocije. Prije seksa, Natsu će morati proći testiranje na seksualno prenosive bolesti, a brazilska studentica pregled koji će potvrditi da je uistinu djevica. Catarina Migliorini prijavila se za kontroverzan projekt prije dvije godine kada je vidjela oglas kojim se traže djevice za film. Tada je dogovoreno da će dobiti honorar od 20 tisuća dolara plus 90 posto pobjedničkog iznosa s dražbe. Ona je davala prijeporne izjave što će učiniti s novcem, od toga da će graditi kuće za siromašne u svom rodnom kraju do najave da će otići na studij u inozemstvo. U natjecanju je sudjelovao i jedan djevac, ali je prošao puno lošije. Australca Alexa (21) kupila je Brazilka "Nene" za svega tri tisuće dolara (17,5 tisuća kuna).

ZAGREB/LOS ANGELES - Američki glumac Tom Cruise tuži američki časopis "Life&Style" i traži 50 milijuna dolara odštete zbog članka o tome da je napustio svoju kćer Suri, javio je portal TMZ. Taj je tjednik na naslovnici 30. srpnja objavio fotografiju Suri Cruise u suzama i u naslovu tvrdnju da ju je otac napustio. Glumčev odvjetnik Bert Fields izjavio je da su tvrdnje iznesene u tom časopisu "zlobna laž". "Tom je brižan otac koju svoju kćer neizmjerno voli", dodao je. Cruise i Surina majka, glumica Katie Holmes, razveli su se ovo ljeto nakon šest godina braka. Glumac od časopisa traži 50 milijuna dolara odštete jer se radilo o fotografiji snimljenoj nakon što Suri nije dobila dopuštenje da kupi štene u trgovini kućnim ljubimcima. Novac će, kaže njegov odvjetnik, sigurno biti proslijeđen nekoj od humanitarnih udruga.

DENPASAR - U Denpasaru na otoku Baliju radnici su postavljajući kanalizaciju slučajno našli ostatke "najvećeg" ikad otkrivenog hrama na otoku Baliju za koji arheolozi ocjenjuju da potiče iz razdoblja između 13. i 15. stoljeća. Radnici su postavljajući kanalizacijske cijevi u Denpasaaru, glavnom gradu pokrajine Bali u Indoneziji, udarili u veliki kameni blok te su obavijestili arheološke službe otoka koje su, nakon pozornog ispitivanja, zaključile da se radi o hramu. "Mislimo da se radi o najvećem ikada otkrivenom hinduističkom hramu na Baliju", rekao je Wayan Sunatika, voditelj skupine arheologa koji su radili na iskapanjima.

BEOGRAD - Bizaran i nesvakidašnji događaj iznenadio je liječnike u domu zdravlja u Kostolcu, na istoku Srbije, kad im je u ordinaciju ušetao čovjek s nožem u leđima, izvijestili su u srijedu srbijanski mediji. Iako teško ranjen, s nožem koji mu je ostao zaboden u leđa, čovjek uspio je pješice doći do doma zdravlja po pomoć, priopćila je lokalna policija. Ranjeniku je ukazana prva liječnička pomoć i odvežen je u bolnicu, a zbog sumnji da je nakon prepirke i tuče zabio nož u leđa tome čovjeku uhićen je pedesetjednogodišnji mještanin susjednog naselja.

STOCKHOLM - Švedski znanstvenici proveli su istraživanje koje je pokazalo da je mišljenje prema kojemu su žene spretnije od muškaraca kada istodobno treba obaviti nekoliko poslova - mit. Profesor Time Maentylae, profesor psihologije na Sveučilištu u Stockholmu došao je do zaključka da se sposobnost obavljanja više poslova, vezana uz spacijalnu inteligenciju, kod žena mijenja s fazama njezina menstrualnog ciklusa te su muškarci spretniji od žena u tzv. multitaskingu tijekom nekih dijelova menstrualnog ciklusa. "Rezultati pokazuju jasnu razliku u multitaskingu između muškaraca i žena tijekom ovulacije ali se taj učinak poništava kad žena menstruira", kaže Maentylae. "Ranija istraživanja pokazala su da spacijalna inteligencija kod žena varira za vrijeme menstrualnog ciklusa te da je najviša za vrijeme menstruacije, a znatno manja u vrijeme ovulacije, kada je kod žena povišena razina estrogena", objasnio je Maentylae. "Naši rezultati pokazuju da su muškarci spretniji, odnosno bolji kada treba istodobno obaviti nekoliko poslova", stoji u priopćenju njegova tima.

ZAGREB - Kada bi svijet mogao glasati na predstojećim američkim izborima, izgleda da bi sadašnji predsjednik Barack Obama pobijedio s velikom većinom glasova u svim zemljama osim u Pakistanu, objavio je britanski Times. Ispitivanje javnog mišljenja, koje je naručio BBC, pokazuje puno veću prekomorsku potporu demokratu Obami nego njegovu republikanskom protukandidatu Mittu Romneyju. Otprilike 50 posto ispitanika dalo je glas Obami, a samo 9 posto Romneyu. U anketi je ispitano 21.797 ljudi u 21 zemlji. Samo su ispitanici u Pakistanu rekli da bi željeli da na američkim predsjedničkim izborima u studenome pobijedi Romney. Francuska je dala najveću potporu Obami - 72 posto ispitanih želi Obamu za predsjednika, što je više nego u Australiji i Keniji gdje Obama ima rodbinu.

DUBLIN - Devetogodišnji Irac pronašao je poruku u boci koju su u more bacile dvije tadašnje 12-godišnjakinje na obalama Kanade te su vrlo brzo stupili u kontakt putem Skypea. Charlene Dalpe i Claudia Garneau iz Montreala imale su 12 godina kada su u lipnju 2004. provodile ljetne praznike u kvibeškoj regiji Gaspesie te su odlučile poslati poruku u boci. Prošli četvrtak devetogodišnji Irac Oisin Millea pronašao je bocu, odnosno poruku na kojoj je naznačen datum 4. lipnja 2004. na plaži u blizini svojeg doma u malom ribarskom selu Passage East na jugozapadnoj irskoj obali. "Nevrijeme, snažni vjetrovi, plima i visoki valovi u nekoliko su dana na plažu nanijeli gomilu raznih odbačenih predmeta. U trenutku mi se učinilo da se na zelenoj plastičnoj boci očuvala papirnata etiketa, no kad sam bolje pogledao shvatio sam da je u njoj papirić. Kad sam je otvorio nisam razumio nijednu riječ, jer je poruka napisana na francuskom, no opazio sam datum i e-mail", ispričao je Oisin.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙