FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: slek
ZAGREB, 21. listopada 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

ZAGREB - Medicinska sestra iz Alabame Candi Dunlap, uhićena 28. rujna u Makedoniji gdje je neko vrijeme provela u humanitarnoj misiji, očekuje sudsku presudu nakon sudskog procesa pokrenutog zbog njezina navodnog krijumčarenja rijetkih starih novčića, prenose mediji. Dunlap je uhićena 28. rujna u makedonskoj zračnoj luci nakon što su carinici u njezinoj torbi pronašli nekoliko rijetkih starih zlatnika. Candi je zajedno sa suprugom Markom i ostalim članovima misije iz grada Meridiana boravila u humanitarnoj misiji u Grčkoj, Bugarskoj i u Makedoniji, u organizaciji Fifteenth Avenue Baptist Church iz Meridiana. Njezini prijatelji tvrde da je novčiće dobila kao znak zahvalnosti od jednoga lokalnog stanovnika te kako nije znala da se oni ne smiju iznositi iz države.

LUXEMBOURG - Luksemburg slavi brak svog princa prijestolonasljednika Guillaumea (30), s 28-godišnjom belgijskom groficom Stephanie de Lannoy, što je najveći kraljevski događaj u zadnjih nekoliko desetljeća u Velikom Vojvodstvu. Pripadnici europskih kraljevskih obitelji, kao i obični građani, prisustvovali su u subotu vjenčanju u katedrali Notre Dame, dan nakon što je par sklopio brak na civilnoj svečanosti u gradskoj vijećnici, prenosi BBC. Građani su ispunili ulice oko katedrale i bučno pozdravili poljubac netom vjenčanog para kada su se Guillaume i Stephanie pojavili na ukrašenom balkonu vojvodske palače. Par se kasnije prošetao gradom, rukujući se s čestitarima, a proslava je kulminirala pop koncertom i vatrometom. Princ Guillaume prvi je u naslijednom redu za luksemburško prijestolje, na kojem je veliki vojvoda Henri (57). Vjenčanju bradatog mladoženje i njegove plavokose nevjeste nazočili su među ostalima i nizozemska kraljica Beatrix, norveški kraljevski par, princeza Viktorija i princ Danijel iz Švedske, princ Naruhito iz Japana, princ Hasan i princeza Sarvath iz Jordana, te britanski princ Edward i vojvotkinja od Wessexa.

LOS ANGELES - Otac britanske pop zvijezde Britney Spears bio je očajan zbog ovisnosti njegove kćeri o drogama prije pet godina, kada je njezin život nakon uspješne karijere krenuo nizbrdo, rekao je njegov odvjetnik pred sudom Los Angelesu. "Jamie Spears živio je u stalnom strahu da će jednoga dana na TV-u čuti informaciju o tome da je njegova kći Britney mrtva", rekao je Spearsov odvjetnik Leon Gladstone, drugoga dana suđenja koje je počelo nakon što je protiv pop zvijezde i njezinih roditelja njezin bivši menadžer Sam Lutfi prije nekoliko godina uložio tužbu. On smatra i u tužbi navodi da Britney nije poštovala njihov ugovor te zahtijeva odštetu za materijalnu i emotivnu štetu koju je pretrpio. Lutfi je bio jedan od Britneyinih najbližih prijatelja tijekom 2007. i 2008.

(Hina) xsl ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙