FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD traži od Turske i Egipta da umire Hamas

Autor: sbak
WASHINGTON, 15. studenog 2012. (Hina/Reuters) - Sjedinjene države zatražile su od zemalja koje imaju kontakte s Hamasom da zatraže od te palestinske organizacije da zaustavi raketne napade iz Gaze, izjavio je u četvrtak savjetnik za nacionalnu sigurnost Ben Rhodes.

"Mi smo...zatražili od onih koji imaju nekakav utjecaj na Hamas, kao što su Turska, Egipat i neki europski partneri, da iskoriste taj utjecaj i zatraže od Hamasa da smiri situaciju", rekao je on na konferenciji za novinare.

Na pitanje jesu li Sjedinjene Države zabrinute da će izraelske kopnene snage ući u Gazu, Rhodes je odgovorio: "U krajnjem slučaju je na izraelskoj vladi da odluči kako će postupati da bi ostvarila svoje vojne ciljeve".

U Bejrutu je čelnik Hezbollaha Sayed Hassan Nasrallah zatražio od arapskih zemalja da iskoriste sva politička sredstva, uključujući dizanje cijena nafte, da zaustave izraelske zračne napade na Gazu.

U izraelskoj ofenzivi je od srijede poginulo 16 Palestinaca a troje Izraelaca je izgubilo život u raketiranju izraelskog juga iz Pojasa Gaze.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙