FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mišetić: dogovara se način prebacivanja hrvatskih generala

Autor: nbar
ZAGREB, 16. studenog 2012. (Hina) - General Ante Gotovine Luka Mišetić kazao je u petak hrvatskim novinarima u Haagu da će s predstavnicima hrvatskog veleposlanstva u Haagu dogovoriti način prebacivanja oslobođenih hrvatskih generala u Hrvatsku.

S hrvatskim veleposlanstvom u Haagu dogovorit ćemo način prebacivanja generala Gotovine i Markača u Hrvatsku, rekao je Mišetić.

General Ante Gotovina i general Mladen Markač oslobođeni su točaka optužnice i puštaju se trenutačno na slobodu, objavio je u petak sudac Theodore Meron u sudnici Haškog suda.

Žalbeno vijeće Haškog suda (ICTY) poništilo je osudu raspravnog vijeća za nezakonito granatiranje gradova u operaciji Oluja i osudu o postojanju udruženog zločinačkog pothvata s ciljem uklanjanja srpskog civilnog stanovništva iz Krajine u predmetu protiv hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača, rekao je predsjednik Žalbenog vijeća sudac Theodor Meron o obrazloženju presude.

"Nakon što je pobijena teza raspravnog vijeća da je granatiranje bilo protupravno, žalbeno vijeće drži da nema dokaza da je postojao udruženi zločinački pothvat s ciljem uklanjanja srpskog civilnog stanovništva iz Krajine silom ili prijetnjom sile", rekao je Meron.

Žalbeno vijeće pobilo je zaključke raspravnog vijeća o postojanju udruženog zločinačkog pothvata.

(Hina) xps/xsv ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙