FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović s kosovskim premijerom

Autor: ista
ZAGREB, 7. studenog 2012. (Hina) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je u srijedu u Zagrebu predsjednika kosovske vlade Hashima Thacija, a tijekom razgovora potvrđeni su prijateljski odnosi dviju država kao i obostrana želja za daljnjim jačanjem suradnje, osobito na gospodarskom planu, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Predsjednik Josipović je istaknuo kako je hrvatsko iskustvo pokazalo da je briga i osiguravanje prava manjinama put prema stabilnosti. U tom je smislu izrazio zahvalnost kosovskom vodstvu na podršci pravima hrvatske manjine koja postaje službeno priznata i koja će dobiti mjesto jednog zastupnika u parlamentu.

Hrvatski predsjednik je ponovio spremnost Republike Hrvatske da se i dalje aktivno zalaže za nastavak politike proširenja Europske unije te da snažno podržava Kosovo, ali i ostale države regije, u euroatlantskim aspiracijama. Također, predsjednik Josipović je naglasio kako je u regiji prošlo vrijeme propitivanja država i granica, te da je sada vrijeme za konkretniju i snažniju suradnju.

Predsjednik kosovske vlade zahvalio je Republici Hrvatskoj i predsjedniku Josipoviću osobno na podršci Kosovu kao i na značajnom doprinosu stabilizaciji i normalizaciji odnosa u regiji, što je cilj koji dijele i Hrvatska i Kosovo, prema priopćenju.

(Hina) xpp ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙