FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen 6. kongres hrvatskog kampinga

Autor: hspa
DUBROVNIK, 15. studenog 2012. (Hina) - Povećanje prosječne godišnje iskorištenosti sa sadašnjih 66 na 80 dana među glavnim je ciljevima budućeg razvoja kampinga u Hrvatskoj, istaknuto je na 6. kongresu hrvatskog kampinga koji je održan u Dubrovniku u organizaciji Kamping udruženje Hrvatske.

Trodnevni skup okupio je 150 predstavnika hrvatskih kampova koji su raspravljali o aktualnim trendovima u kampingu, tehnološkim inovacijama važnim za očuvanje prirode i racionalnu potrošnju energije kao i za kampove posebno aktualnu problematiku koncesija i pomorskog dobra. Posebno je bilo riječi o tržišnom nastupu kamping industrije na međunarodnom tržištu.

Sudionici skupa istaknuli su kako je kamping ponuda Hrvatske i u ovoj godini pokazala svoju iznadprosječnu vitalnost, a visoke stope rasta govore o atraktivnosti i kvaliteti hrvatskih kampova.

U prvih devet ovogodišnjih mjeseci u hrvatskim kampovima ostvareno 16,1 milijun noćenja, što je 7 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Hrvatska ima 240 kampova i 268 kampova u domaćinstvu te u jednom danu može primiti 226.551 osobu

Po broju kamping noćenja Hrvatska je osma u Europi, 10. po kapacitetima u kampovima, šesta po cijenama, a u europskim kamping noćenjima sudjeluje sa oko 4 posto.

(Hina) xddub yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙