FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipat smatra neprihvatljivom izraelsku "agresiju" na Gazu

Autor: bnov
KAIRO, 15. studenog 2012. (Hina/AFP) - Egipat ocjenjuje neprihvatljivom izraelsku "agresiju" na Pojas Gaze, izjavio je u četvrtak egipatski predsjednik Mohamed Morsi koji je prethodnog dana naredio povlačenje egipatskog veleposlanika iz Izraela.

"Izraelci moraju shvatiti da ne prihvaćamo tu agresiju te da ona može dovesti jedino do nestabilnosti u regiji", kazao je Morsi u kratkom govoru emitiranom na javnoj televiziji.

Egipatski predsjednik kazao je da je telefonski razgovarao s američkim predsjednikom Barackom Obamom i glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom.

"Nazvao sam jutros američkog predsjednika Obamu te smo raspravljali o potrebi prekida agresije i neponavljanja iste", kazao je Morsi, iz Muslimanske braće koja su izrodila Hamas, na vlasti u Gazi.

"Razmotrili smo načine smirivanja i okončanja sukoba te ostvarivanja mira i sigurnosti", dodao je on.

"Objasnio sam ulogu Egipta, stav Egipta, činjenicu da njegujemo odnose sa SAD-om i svijetom ali istodobno totalno odbacujemo tu agresiju", dodao je on, ističući da se složio s Obamom o potrebi "komuniciranja kako bi spriječili eskalaciju".

Hamas je u četvrtak ispalio desetke raketa na južni Izrael ubivši tri osobe, a Izrael je pokrenuo niz zračnih udara diljem Pojasa Gaze prijeteći širom ofenzivom kako bi zaustavio takve napade.

(Hina) xbnš ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙