FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 14. studenoga

Autor: dduk
ZAGREB, 13. studenog 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 14. studenoga.

OPATIJA - Hrvatsko društvo ekonomista (HDE) organizira tradicionalno, trodnevno 20. savjetovanje pod nazivom "Ekonomska politika Hrvatske u 2013. godini". (10,00 sati, Grand Hotel Adriatic, Ulica Maršala Tita 200).

ZAGREB - Predstavnici Hrvatske obrtničke komore najavit će na konferenciji za novinare 25. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a koji se održava 19. i 20. studenoga u Tuheljskim toplicama (11,30 sati, HOK, Ilica 49/II).

ZAGREB - Čelnici Hrvatske udruge poslodavaca i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj izvijestit će na konferenciji za novinare o suradnji dviju institucija u potpori razvoju mreže Global Compact Hrvatska, koja promiče društveno odgovorno poslovanje (11,30 sati, sjedište HUP-a, Ulica Pavla Hatza 12).

ZAGREB - Promet od trgovine na malo u Hrvatskoj u rujnu je u odnosu na kolovoz bio nominalno manji za 12,5 posto, a realno za 14,4 posto, dok je na godišnjoj razini nominalno pao za 1,4 posto, a realno za 6 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Realni pad prometa od trgovine na malo na godišnjoj razini tako je u rujnu ove godine nastavljen sedmi mjesec zaredom. Na godišnjoj razini, u rujnu ove u odnosu na isti mjesec prošle godine, promet je pao u 12 trgovačkih struka, a najviše u prodaji motornih vozila, za 33 posto. Maloprodaja je u rujnu na godišnjoj razini porasla u šest trgovačkih struka. Prodaja motornih goriva i maziva je porasla 6,3 posto, prodaja u nespecijaliziranim prodavaonicama pretežito živežnim namirnicama za 4,6 posto, duhanskih proizvoda 1 posto.

ZAGREB - Ukupni promet industrije u Hrvatskoj u rujnu pao je za 8,2 posto u odnosu na kolovoz, a u odnosu na rujan prošle godine manji je za 9,5 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Podaci za prvih devet mjeseci ove godine pokazuju da je promet industrije u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem povećan za 0,9 posto. Primljene nove narudžbe prerađivačke industrije koja radi na temelju narudžbi u rujnu su u odnosu na kolovoz porasle za 4,8 posto. U odnosu na rujan prošle godine, narudžbe su porasle za 4,4 posto pri čemu su naručitelji sa stranih tržišta povećali narudžbe za 20 posto, dok su narudžbe s domaćeg tržišta pale za 13,3 posto.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙