FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koračević najavio revitalizaciju hidroelektrana Varaždin, Čakovec i Dubrava

Autor: vvar
VARAŽDIN, 13. studenog 2012. (Hina) - Predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Zlatko Koračević najavio je danas revitalizaciju tri hidroelektrane na Dravi - Varaždin, Čakovec i Dubrava, a za ta se tri projekta planira utrošiti između 150 i 200 milijuna eura.

Koračević je za posjeta hidroelektrani Varaždin u naselju Svibovec kazao da je sustav hidroelektrana, akumulacija i derivacijskih kanala proteklih dana bio presudan u sprečavanju većih razmjera šteta na poplavljenim područjima Varaždinske županije i grada Čakovca.

"Da se tri hidroelektrane na ovom području nisu pripremile, da nismo pravovremeno reagirali i upravo na ovoj hidroelektrani otvorili preljeve te pustili masu vode od 3300 prostornih metara u sekundi, spustili je na 2200 do hidroelektrane Čakovec, a iza nje na 1200, gotovo sigurno bi došlo do poplave daleko većih razmjera, počevši od slovenske granice pa zaključno s Podravinom i Koprivnicom", rekao je Koračević.

Dodao je da smatra žalosnim da Austrija na rijeci Dravi ima 11 hidroelektrana, Slovenija osam, a mi samo tri te najavio revitalizaciju hidroelektrane Varaždin u vrijednosti od oko sto milijuna eura, koja bi se trebala završiti u sljedeće četiri godine.

"S tom investicijom vraćamo u dobru kondiciju postrojenje koje radi već 40 godina i povećavamo snagu elektrane za otprilike 18 posto, a nakon te investicije krenut će i revitalizacija hidroelektrana Čakovec i Dubrava, gdje su potrebni manji zahvati jer su mlađe", kazao je Koračević.

(Hina) xvvar yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙