FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić provjerio kako teče besplatni javni prijevoz do groblja

Autor: mbuj
ZAGREB, 1. studenog 2012. (Hina) - U povodu blagdana Svih svetih, danas je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima, vožnjom od Kaptola do Mirogoja i natrag, provjerio kako teče promet izvanrednih besplatnih autobusnih linija prema gradskim grobljima.

U autobusu s gradonačelnikom bili su i voditelji podružnica Zagrebačkog holdinga - ZET-a i Gradskih groblja, Dubravko Baričević i Ljerka Ćosić.

Dolaskom na Mirogoj, gradonačelnik Bandić novinarima je izjavio da je njegova dužnost kao prvog čovjeka grada da s najbližim suradnicima učini sve kako bi bilo što manje propusta i da javni prijevoz što besprjekornije funkcionira. A sugrađani će, dodao je, najbolje odgovoriti na pitanje jesu li zadovoljni organizacijom javnog prijevoza na blagdan Svih svetih.

Podsjetio je da je Grad Zagreb i ove godine, već drugu godinu, s ZET-om i Gradskim grobljima, uveo besplatan prijevoz do groblja.

"Mislim da ovo dostojanstvo i mir, tišina koja je ovdje, savršena organizacija i pristaje jednom europskom gradu, metropoli kakav je Zagreb", rekao je gradonačelnik koji smatra da Zagreb za blagdan Svih svetih ima najbolju organizaciju javnog prijevoza u Europi. "Neka tako budu i ubuduće. Ako smo drugi po dostupnosti, četvrti po čistoći i urednosti, onda možemo po nečemu biti i prvi", dometnuo je Bandić.

Na pitanje novinara što za njega znači blagdan Svih svetih, Bandić je odgovorio da znači "prisjećanje na mrtve". "Za mene kao vjernika znači da se pomolim i sjetim onih koji su u mojoj familiji otišli, a i onih koji su najzaslužniji da danas živimo u miru i slobodi, u demokratskoj, prosperitetnoj i socijalno odgovornoj zemlji i našem glavnom gradu".

Voditeljica Gradskih groblja Ljerka Ćosić izjavila je novinarima da se za blagdan Svih svetih ta služba sprema cijelu godinu, a da je zadnjih desetak dana pojačano i čišćenje i održavanje groblja.

Podsjetila je da na Mirogoju nema više mjesta za nova grobna polja te najavila širenje groblja na jug prema Lašćini, ali da ne može reći kada će se to ostvariti jer treba riješiti problem prometnica. "Nadam se da ćemo proširiti Mirogoj na jug, da ćemo izgraditi južni dio arkada i da će u tom smislu građani dobiti još kvalitetnih prostora za pokop svojih najmilijih", rekla je.

Voditelj ZET-a Dubravko Baričević ocijenio je da promet ZET-a na blagdan Svih svetih teče prema očekivanom planu.

Po odlasku s Mirogoja, dok je sa sugrađanima u koloni išao prema autobusu, gradonačelnik Bandić uočio je da se zbog postavljenih ograda počela stvarati gužva i usporavati ulazak u autobuse te je sa suradnicima maknuo ograde.

(Hina) xbma ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙