FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan Vukovarsko-srijemske županije

Autor: zdra
ŽUPANJA, 9. studenog 2012. (Hina) - Svečanom sjednicom Županijske skupštine, na kojoj su zaslužnim pojedinacima, ustanovama, tvrtkama i udrugama uručene županijske nagrade i priznanja, u Županji je proslavljen Dan Vukovarsko-srijemske županije koji ta županija inače proslavlja 11. studenoga, na blagdan svojega zaštitnika Sv. Martina.

Govoreći o teškome gospodarskom stanju u Vukovarsko-srijemskoj županiji, župan Božo Galić pozvao je Vladu RH da "jačim angažmanom podupre nastojanja županijskih vlasti da pokrenu novi gospodarski ciklus u razvoju županije i zaustave stagnaciju i urušavanje županijskoga gospodarstva".

Protekle dvije godine bile su iznimno teške, a u ovoj 2012. godini zaustavljene su sve investicije, što je rezultiralo da u listopadu ove godine u županiji imamo 16 posto više nezaposlenih osoba nego u istome mjesecu prošle godine, rekao je Galić i pozvao vladu da osigura primjenu Zakona o regionalnom razvoju i donese zakon o potpomognutim područjima te druge mjere pomoći slavonskim županijama.

Govoreći u ime hrvatskih župana, virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić rekao je kako se vlada prema Slavoniji "odnosi maćehinski" te da su Slavonci "mirni i strpljivi ljudi, ali vrlo tvrdoglavi i vrela srca i - kada se sve to pomiješa - može biti vrlo gadno".

Govorio je i predsjednik vukovarsko-srijemske Županijske skupštine Antun Žagar.

U ime Hrvatskoga sabora Dan županije građanima Vukovarsko-srijemske županije čestitao je njegov potpredsjednik Tomislav Čuljak, koji je posebice zahvalio braniteljima bez čije žrtve ne bi bilo ni suverene i neovisne Hrvatske.

Nagradu za životno dijelo primili su Ante Knežević i Marko Simon za izniman doprinos prosvjetnome, javnome, kulturnome i političkom životu. Uručene su u godišnje nagrade te povelje županije.

Prije svečane sjednice Županijske skupštine, podno spomen-obilježja poginulim braniteljima županjske Posavine položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a u župnoj crkvi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja služena je misa.

(Hina) xzdra ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙