FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mlaka potpora Obami u europskom tisku

Autor: dmus
LONDON, 5. studenog 2012. (Hina/Reuters) - Američki predsjednik Barack Obama u ponedjeljak je dobio mlaku potporu europskog tiska, koji je zaključio da je on učinio taman toliko da je zaslužio još jedan mandat naspram republikanskog izazivača Mitta Romneya.

Potpora sadašnjem predsjedniku više se oslanja na ono što je uspio izbjeći - gospodarsku depresiju u Americi - nego na njegova postignuća tijekom mandata.

Londonski Financial Times nije iskazao osobit entuzijazam u Obaminoj kampanji 2012., potpuno suprotno od kampanje 2008. kad su SAD dobile prvog crnog predsjednika u povijesti. "U kapanji bez rizika, kojom dominiraju politički savjetnici, oba su kandidata iskazala siromaštvo u ambicioznosti", kaže se u članku objavljenom u FT-u.

Times je ocijenio da je Obama vodio umornu kampanju i da je teško razabrati da ima želje za drugi mandat, dok se Romney dokazao kao sposoban i vjerodostojan kandidat. "Predsjednik Obama izgubio je kampanju, a mandat mu je pun rupa. No učinio je dovoljno da zasluži drugi mandat", napisao je Times.

"Rezultati mu sigurno nisu savršeni, ali je učinio otprilike onoliko koliko je bilo razborito očekivati", napisao je britanski Guardian. Francuski Monde također je dao mlaku potporu Obami, ocijenivši predsjednika "ne uvijek briljantnim, ali solidnim".

U Njemačkoj je stanje u SAD podvrgnuto kritičkoj analizi, pa tjednik Spiegel na naslovnici objavljuje crtež Uncle Sama s tolomjerom u ustima i naslovom "Američki pacijent". "Ameriko, idi na dijetu", poručuje konzervativni njemački dnevnik Handelsblattm ocijenivši da se,tko god pobijedi u utorak, mora uhvatiti u koštac s proračunskim manjkom i javnim dugom.

(Hina) xdam ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙