FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beč: Josipović na bečkom Glazbenom sveučilištu

Autor: vkla
BEČ, 5. studenog 2012. (Hina) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović, koji boravi u dvodnevnom radnom posjetu Austriji, u ponedjeljak navečer nije krio zadovoljstvo izjavom svog domaćina Heinza Fischera o problematici vezivanja bilateralnih sporova uz članstvo u Europskoj uniji.

Fischer je naime nakon razgovora s Josipovićem u bečkom Hofburgu kazao da se "ne libi reći da se pristupanje Europskoj uniji ne smije vezivati uz bilateralne sporove".

"Meni je vrlo drago da sam još jednom naišao na potpuno razumijevanje Austrije odnosno predsjednika Fischera da bilateralna pitanja treba rješavati bilateralno, odnosno da se naše članstvo u EU ne smije vezivati uz pitanje Ljubljanske banke" , rekao je Josipović novinarima.

"To ne znači da ne trebamo nastaviti razgovarati s našim susjedima Slovencima", dodao je i izrazio uvjerenje da će Slovenija i Hrvatska pronaći rješenje koje će biti zadovoljavajuće za obje strane.

Josipović se novinarima obratio nakon predavanja o umjetnosti i politici na bečkom Glazbenom sveučilištu čime je otvorio 8. festival hrvatske glazbe u Beču. "Hrvatska se odlično predstavlja u prijestolnici glazbe" kazao je hrvatski predsjednik koji će potom nazočiti i koncertu Gudačkog kvarteta zagrebačke Muzičke akademije.

Hrvatski predsjednik svoj boravak u Austriji nastavlja u utorak posjetom gradišćanskim Hrvatima, a u Gradišću će posjetiti sedam općina i sastati se s predsjednikom Hrvatskog kulturnog društva u Gradišću Stankom Horvathom i poglavarom pokrajine Gradišće Hansom Niesslom.

(Hina) xvkla ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙