FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vodeni val sutra kod Siska

Autor: mbuj
ZAGREB, 7. studenog 2012. (Hina) - Tijekom jutarnjih sati vodostaji rijeke Save na potezu od Rugvice do Dubrovčaka ostvarili su svoje maksimume te su trenutno u blagom opadanju, a sutra se na području Siska očekuje proglašenje mjera redovne obrane od poplava, izjavio je za Hinu zamjenik rukovoditelja Obrane od poplava za srednju i donju Savu Zoran Čavlović.

Istaknuo je kako je vodostaj rijeke Save jučer u 19 sati na području grada Zagreba ostvario svoj maksimum te je vrh vodenog vala krenuo nizvodno od Zagreba prema Rugvici i dalje prema Dubrovčaku.

"Tijekom noći proglašene su izvanredne mjere obrane od poplava na potezu od Rugvice do Dubrovčaka. Tijekom jutarnjih sati vodostaji rijeke Save na potezu od Rugvice do Dubrovčaka ostvarili su svoje maksimume te su trenutno u blagom opadanju", izjavio je Čavlović.

"Iako je bila najavljena mogućnost proglašenja izvanrednog stanja ona se na sreću nije ostvarila", međutim, ocijenio je Čavlović, "radi se o izuzetno velikom vodenom valu te se i dalje provode mjere izvanredne obrane od poplava".

Vodeni val dalje nastavlja svoj put prema Sisku te se sutra očekuje proglašenje mjera redovne obrane od poplava na području Siska, najavio je Čavlović.

(Hina) xbma ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙