FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za srijedu, 7. studenoga

Autor: ikut
ZAGREB, 7. studenog 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 7. studenoga koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će obilježavanju 50. godišnjice Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Predviđeno je obraćanje predsjednika Republike. Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagreba osnovan je 1962. godine, odlukom Sabora SR Hrvatske kao istraživačka i visokoškolska ustanova, tada prva akademska institucija koja poučava i sustavno istražuje područje političke znanosti. Danas Fakultet ima važnu ulogu u hrvatskoj znanosti i visokoškolskom obrazovanju ne samo u području političke znanosti, već i u polju medija i komunikacijske znanosti (10 sati, Rektorat Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14).

ZAGREB - Sjednica Ustavnog suda Republike Hrvatske. Na dnevnom redu sjednice je prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Zakona o sprječavanju sukoba interesa (10 sati, raspravna dvorana Suda, Trg sv. Marka 4).

ZAGREB - Na suđenju osječkom poduzetniku Dragi Tadiću koji je po tvrdnjama tužiteljstva pokušao utjecati na suce Vrhovnog suda radi izmjene presude Branimiru Glavašu trebala bi svjedočiti bivša glavna urednica Glasa Slavonije Sanja Marketić. Nju se u ovom slučaju teretilo za isto nedjelo, ali je prije početka suđenja, u zamjenu za manju kaznu, priznala optužbe i nagodila se s USKOK-om. Isto su učinili i saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić, splitski poduzetnik Srećko Jurišić i Tadićeva supruga Božica Tadić - Ćavar (9 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - U povodu Mjeseca hrvatske knjige Nacionalna i sveučilišna knjižnica pokreće projekt "Piramida od knjiga" kojemu je cilj u predvorju Knjižnice izgraditi pravilnu četverostranu piramidu visine 3,5 metra. Gradnja piramide trajat će do petka 9. studenoga, a bit će potrebno više od 20.000 knjiga. Projekt je dobrotvornog karaktera, s obzirom na to da će se knjige korištene za izgradnju piramide donirati potrebitim ustanovama ili će biti proslijeđene čitateljima kroz program BookCrossing (12 sati, predvorje Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4).

ZAGREB - Hrvatska elektroprivreda (HEP), Fakultet elektrotehnike i računarstva i Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu potpisat će Sporazum o suradnji na znanstvenoistraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima. U sklopu svečanog potpisivanja sporazuma bit će predstavljen i obnovljeni Nacionalni dispečerski centar (NDC) u Zagrebu, glavni centar vođenja hrvatskog elektroenergetskog sustava kao cjeline. Potpisivanju Sporazuma, kako je najavljeno, bit će nazočan prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić (14,00 sati, HEP, Kupska 4).

ZAGREB - Utakmica 1. kola skupine G Eurokupa za košarkaše između Cibone i Spartaka iz Sankt Peterburga (18 sati, KC "Dražen Petrović").

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina)x ik ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙