FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ericsson očekuje stabilan rast unatoč globalnom usporavanju

Autor: mpuk
STOCKHOLM, 6. studenog 2012. (Hina) - Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson poručio je u utorak da u narednim godinama očekuje sporiji rast u trenutno profitabilnijem segmentu usluga i stabilan tempo rasta u temeljnom dijelu poslovanja s opremom za mobilne mreže.

Oštra konkurencija i nivelacija tržišta već godinama pritišću cijene u tom industrijskom sektoru, na što se u posljednje vrijeme nadovezala i dužnička kriza u Europi i slabi globalni rast.

Zato i Ericsson bilježi blagi pad prodaje u unosnom dijelu poslovanja s mrežama za mobilnu telefoniju dok njegov odjel za usluge upravljanja mrežama u posljednje vrijeme profitira od pojačane sklonosti telekomunikacijskih operatera da prepuštaju značajan dio poslova podizvođačima.

"Takvi trendovi ukazuju, naravno, na buduću strukturu Ericssononova poslovanja u kojoj će veći kontinuitet bilježiti prihodi od softvera i usluga", kazao je izvršni direktor Hans Vestberg u priopćenju.

"Hardver će ipak uvijek biti dio te strukture i ključni razlikovni element za Ericsson", napominje Vestberg.

U Ericssonu očekuju da će u razdoblju od 2012. do 2015. tržište telekomunikacijske opreme rasti tri do pet posto godišnje, istim tempom koji su prognozirali i za razdoblje od 2010. do 2013.

Kompanija, inače najveći svjetski dobavljač infrastrukture za mobilne mreže, očekuje rast ključnih segmenata tog tržišta za četiri do šest posto godišnje, dok bi segment usluga trebao rasti nešto sporije nego prethodnih godina kada je bilježio nagli rast. U trećem ovogodišnjem tromjesečju taj je segment činio čak 45 posto prihoda grupe.

(Hina) xmpv xgple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙