FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Emir Kuvajta: "Ilegalne" manifestacije oporbe

Autor: mtro
KUVAJT, 5. studenog 2012. (Hina/AFP) - Emir Kuvajta šeik Sabah al-Ahmad al-Sabah kritizirao je u ponedjeljak oporbu i rekao da je organizirala ilegalne manifestacije koje su prerasle u nasilje i pozvao je na dijalog kako bi se riješila kriza nastala nakon uvođenja amandmana na izborni zakon.

"Kao vi, preplavljen sam osjećajem patnje, tuge i zabrinutosti nedavnim događajima", rekao je šeik Sabah al-Ahmad al-Sabah u tv-govoru. "Nasilje i kaos su izazvali strah Kuvajćana", rekao je emir o tri masovne manifestacije koje je oporba organizirala posljednjih tjedana.

On je optužio oporbu da je organizirala novi skup nakon tri velike manifestacije, tijekom kojih je ranjeno 150 sudionika i 24 policajca.

Oporba u kojoj se nalaze islamisti, nacionalisti i liberali kritiziraju amandman na izborni zakon, koji, kako tvrde, potiče manipulacije rezultatima prijevremenih izbora predviđenih za 1. prosinca.

Šeik Sabah je potvrdio je prema ustavu nalog dan vladi da dopuni izborni zakon dio njegovih ovlasti, dok oporba drži da nije u ovlasti emira da modificira izborni zakon prije izbora.

(Hina) xtm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙