FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak 23. listopada

Autor: kgab
ZAGREB, 22. listopada 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 23. listopada:

SARAJEVO - Zastupnički dom parlamenta Bosne i Hercegovine raspravljat će o zahtjevu za smjenu ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije i zamjenika predsjedatelja tog doma Denisa Bećirovića. Njihove smjene predložile su političke stranke iz Republike Srpske optužujući Lagumdžiju za kršenje ustava zbog njegove odluke da bez suglasnosti Predsjedništva BiH predstavnik te zemlje u UN-u glasuje za rezoluciju o Siriji dok se za Bećirovića tvrdi da postupa samovoljno i time narušava ugled parlamenta.

BOCA RATON - Posljednje predizborno sučeljavanje američkih predsjedničkih kandidata Baracka Obame i Mitta Romneyja. Tema je vanjska politika. Debata će početi u 21 sat po mjesnom vremenu (tri sata poslije ponoći po srednjoeuropskom vremenu), a u njezinu središtu mogle biti Kina, Iran, Sirija, Izrael i palestinsko pitanje te Libija. Po posljednjim anketama, američki predsjednik i njegov republikanski izazivač u debatu ulaze potpuno izjednačeni.

GAZA - Katarski emir, šeik Hamad ben Kalifa al-Tani posjetit će Gazu kako bi pokrenuo razvojne projekte za palestinsku enklavu. To je prvi posjet jednog šefa neke arapske države Pojasu Gaze otkako ga je 1967. zauzeo Izrael. Emir je također jedan od najvažnijih međunarodnih čelnika koji dolazi u Gazu nakon što je Hamas preuzeo kontrolu nad područjem u lipnju 2007. na štetu Fataha predsjednika Mahmuda Abasa. Katar je 25. rujna najavio skoro ulaganje 254 milijuna dolara u tom području, posebice za izgradnju cesta i poljoprivredu.

BERLIN - Britanski ministar vanjskih poslova William Hague posjetit će Njemačku.

Dežurni urednici:

Noć: Sanja Pucak

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Damir Hainski

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙