FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra kreće s emitiranjem Televizija Student

Autor: smar
ZAGREB, 5. studenog 2012. (Hina) - Prva hrvatska studentska televizija - Televizije Student, koja sutra kreće s eksperimentalnim emitiranjem na Fakultetu političkih znanosti (FPZG), generacijski je projekt na volonterskoj bazi koji će svoj prostor otvoriti mladima, a programom odražavati njihove interese i svjetonazor, rečeno je danas na predstavljanju projekta.

Televiziju Student pokrenuli su profesori i studenti FPZG-a u sklopu obilježavanja 50. obljetnice fakulteta, na projektu će surađivati s Akademijom dramskih umjetnosti (ADU), a u pripremi je i suradnja s drugim fakultetima.

Naglasivši kako Televizija Student nije televizija u klasičnom smislu riječi, njen glavni urednik Igor Mirković rekao je da će TV Student nastojati "otvoriti prostor mladima koji dolaze da pokažu što rade i kažu što misle".

"Na našoj televiziji nećete gledati serije i sitcome, nego odrastanje autora i formiranje ideja, rađanje novih lica i budućih zvijezda, stvaranje jednog generacijskog projekta koji se stvara u kaosu i kreće od nule, ali u budućnosti želi biti najbolja televizija novog doba", istaknuo je.

Ustvrdio je kako je cilj prve studentske televizije postati točka s koje "nova generacija koja ima snage i ambicije promijeniti medije i društvo, kreće u tu borbu".

Dekan Fakulteta političkih znanosti Nenad Zakošek kazao je da je osnivanje studentske televizije u kojoj će studenti FPZG-a, ali i drugih fakulteta, svakodnevno proizvoditi program za široku publiku, motivirano nizom ciljeva koji su važni kako za kvalitetu nastavnog procesa na FPZG-u, tako i za događanja u hrvatskom medijskom prostoru.

Smatra kako će studentska televizija omogućiti povezivanje nastave i praktičnog rada, ali i mladima omogućiti kreativnost, inovativnost i autonomiju u kreiranju medijskih sadržaja i formi - ono što nije moguće u uhodanim obrascima javne i komercijalnih televizija. Zakošek vjeruje u odgovornost mlade generacije koja će proizvoditi sadržaje na TV Studentu.

Televizija Student neprofitni je studentski medij čiji začetak datira još iz 2002., a voditeljica projekta i nositeljica smjera Televizija na FPZG-u, Tena Perišin istaknula je da emitiranje prve studentske televizije predstavlja krunu praktičnog rada na fakultetu.

"Vidim vrelo kreativnih, mladih ljudi koji će jednog dana, kada prođe kriza, naći posao u medijskim kućama", kazala je.

Dodala je kako se FPZG u sklopu projekta, uz ADU, nastoji povezati s drugim fakultetima te je naglasila kako su na korak do realiziranja čvrste suradnje sa zagrebačkim Fakultetom elektrotehnike i računarstva i Arhitektonskim fakultetom.

Dekan ADU-a Borna Baletić smatra da će suradnja studenata tih dviju obrazovnih ustanova, unatoč skromnim materijalnim i prostornim mogućnostima, biti obilna te da će Akademijin fundus zapisa filmskih i kazališnih te drugih izvedbenih nastavničkih produkcija privući pozornost publike.

Televizija Student s emitiranjem kreće sutra u 19 sati prijenosom uživo, a tim povodom na FPZG-u će se održati i prigodna svečanost.

TV Student bit će dostupan putem Iskon TV-a, unutar osnovnog televizijskog paketa, te preko Iskon tv-aplikacije koja omogućuje praćenje televizijskih programa putem računala i mobilnih uređaja. Osim programa na televizijskom kanalu, TV Student će koristiti društvene mreže i online medije kao dodatne platforme za svoje medijske sadržaje.

(Hina) xsmar yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙